Castellbisbal es torna a mullar un any més per l’Esclerosi Múltiple

Dilluns, 12 de juliol de 2021 a les 00:00

Durant la jornada solidària es van nedar prop de 19.000 metres i es van recaptar 320 euros per la investigació i tractament de l’Esclerosi Múltiple


La piscina d’estiu de l’Illa Esportiva ha estat l’escenari, un any més, de la jornada del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple. Diumenge passat, 11 de juliol, més d’una trentena de persones van nedar prop de 19.000 metres per donar suport a les més de 9.000 persones que pateixen, a tot Catalunya, aquesta malaltia neurodegenerativa i incurable.

La nedadora més gran, i que més metres va sumar al repte solidari, té 62 anys i els participants més menuts han estat dos nens de sis anys que van nedar, cadascun d’ells, 175 metres, que equivalen a 7 piscines.

Un dels moments més esperats de la jornada es va produir a les 12 del migdia, quan es va fer una remullada simultània a les més de 500 piscines d’arreu de Catalunya que enguany s’han sumat a la iniciativa.

La campanya, que recapta fons per la investigació i el tractament de l’Esclerosi Múltiple, també ha permès recollir 320 euros amb la venda de productes solidaris que es podien trobar a la paradeta de la Fundació Esclerosi Múltiple que l’Ajuntament, amb el suport de persones voluntàries del Club Triatló Castellbisbal, va instal·lar a la piscina d’estiu.

Enguany, es destinaran els fons recaptats  a programes d’atenció i suport a les persones que acaben de ser diagnosticades, una etapa especialment delicada que s’afronta amb frustració, por i incertesa davant d’una simptomatologia i pronòstic divers.

Altres formes de mullar-se

Amb l’objectiu d’aturar l’impacte de l’Esclerosi Múltiple, enguany el Mulla’t vol aconseguir recaptar 300.000 euros al llarg de l’estiu gràcies a la col·laboració de la ciutadania, que encara pot sumar-se a la campanya solidària a través del web www.mullat.cat.

A més, durant aquest juliol també es pot comprar OleAurum, un oli solidari elaborat per petits productors catalans agrupats sota la marca Olis de Catalunya, que se sumen a la iniciativa per vuitè any consecutiu. L’oli es ven a més de 1.000 supermercats catalans i per cada ampolla venuda es destina un euro a la Fundació sense cap cost extra pel consumidor.

Darrera actualització: 13.07.2021 | 08:15