Castellbisbal ofereix un nou servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere

Dimecres, 27 de novembre de 2019 a les 00:00

El recurs s’adreça, especialment, a les persones que pateixen, han patit o estan en risc de patir discriminació o violència per identitat o expressió de gènere o per orientació sexual.


La població de Castellbisbal disposa, a partir d’ara, d’un nou servei per atendre la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Es tracta del SAI DASIG de l’Ajuntament de Terrassa, que fruit d’un conveni amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental amplia la seva cobertura per atendre aquelles persones, entitats i famílies de Castellbisbal que ho desitgin.

L’objectiu del SAI DASIG és el de garantir el dret a la igualtat i a la no-discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere de lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals, alhora que vol ajudar a prevenir la LGTBIfòbia. L’equip tècnic compta amb educadors socials i una psicòloga que ofereixen atenció especialitzada individual i grupal.

Des d’aquest servei es treballa per ajudar les persones que pateixen, han patit o estan en risc de patir discriminació o violència per identitat o expressió de gènere o per orientació sexual. L’atenció és individual i vol donar resposta a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport i informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere, com pot ser, per exemple, tramitar el canvi de nom del DNI, la targeta sanitària individual (TSI) o la targeta de transport T-16; resoldre incidències que puguin sorgir amb el registre civil o, fins i tot, interposar una denúncia. L’equip del SAI DASIG també ofereix informació i recursos de prevenció i assessorament a professionals, entitats i a tota la ciutadania en general.

Accés al Servei d’Atenció Integral LGTBI

Qualsevol persona pot accedir al SAI DASIG. Per fer-ho, poden adreçar-se als professionals municipals o demanar cita prèvia mitjançant les següents vies de contacte:

  • Presencial a l’edifici Glòries de Terrassa (carretera de Montcada, 596), amb atenció de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 hores i dimarts de 15.30 a 18.30 hores.
  • Per telèfon al 93 739 70 00 o bé al 93 731 59 82 (extensió 3680).
  • Via WhatsApp al número 651 195 182
  • Per correu electrònic a atencioLGTBIQ@terrassa.cat

 

Darrera actualització: 27.11.2019 | 13:05