Castellbisbal participa en la prova de sirenes de risc químic que es farà a l’àmbit metropolità

Divendres, 10 de novembre de 2023 a les 00:00

El simulacre està previst per al proper 15 de novembre i per primer cop la població, a més de sentir la sirena, també rebrà una alerta al mòbil.


Aquest dimecres, 15 de novembre, a les 11.00 hores, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya farà una prova de sirenes d’avís per risc químic greu a Castellbisbal. L’acció es produirà simultàniament a altres municipis del Vallès, el Baix Llobregat i el Barcelonès i com a novetat, aquest any, a més de sentir la sirena, la població també rebrà una alerta al mòbil.

A Castellbisbal tenim instal·lades tres sirenes de risc químic, ubicades a Costablanca i als polígons industrials de Sant Vicenç i de Ca n’Estaper. A les 11.00 del matí del dimecres 15 de novembre, sonaran tres senyals d’un minut de durada, separats per silencis de cinc segons, que indicaran l’inici de la prova. Deu minuts més tard, a les 11.10 hores, un senyal continu de trenta segons de durada marcarà el final. Per primer cop, la població també rebrà una alerta al mòbil.

L’objectiu d’aquesta prova, a més de comprovar el correcte funcionament de les sirenes de risc químic, és familiaritzar la població amb el so de la sirena i recordar que el confinament és la mesura d’autoprotecció en cas d’accident químic.

Com s’ha d’actuar en cas de risc real?

Davant d’una avís per risc químic greu mitjançant el so de les sirenes, la recomanació general d’autoprotecció és el confinament, és a dir, el tancament a casa o a l’edifici més proper. És necessari tancar portes i finestres, aturar els sistemes de climatització i ventilació i, preferiblement, ubicar-se a les habitacions interiors. Cal tenir en compte que els vehicles no són llocs segurs on refugiar-se.

La gent gran, els infants i les persones amb problemes respiratoris requereixen un seguiment més intens del seu estat de salut. En cas que els infants es trobin en centres educatius, no cal anar a buscar-los, ja que el professorat està format per respondre a aquestes situacions. Es pot consultar més informació sobre com actuar en cas de risc químic al web de Protecció Civil.

Darrera actualització: 13.11.2023 | 10:12