Castellbisbal se situa entre els municipis del Vallès Occidental més afectats per ERTOs

Dilluns, 25 de maig de 2020 a les 13:00

A més, l’atur registrat al municipi ha crescut i s’ha situat per damunt de les 670 persones; es tracta de xifres que no s’assolien des del febrer de 2017.


Les empreses instal·lades a Castellbisbal també estan patint els efectes econòmics de la Covid-19 i en 173 casos ja han presentat expedients de regulació temporal d’ocupació, (ERTOs). Això comporta que 4.015 persones que treballen al nostre municipi estan afectades per aquesta mesura i, en percentatge, representa el 4,5% de la població afectada a tot el Vallès Occidental.

Castellbisbal és el setè municipi més afectat per ERTOs de tota la comarca on més de 90.000 persones estan afectades per aquestes mesures. Les dues poblacions vallesanes amb més treballadors inclosos en ERTOs són Terrassa (que registra el 19,3% del total comarcal) i Sabadell (que compta amb un 16,3%). Per darrera d’aquestes ciutats, hi trobem Sant Cugat (10,6%), Rubí (7,3%), Barberà del Vallès (8,8%), Cerdanyola, (5,9%) i Montcada (5%).

Els sectors més perjudicats són les indústries manufactureres (27,8%), el comerç (17,7%), l’hostaleria (12,6%), la construcció (6,4%) i les activitats professionals tècniques (5%). Aquestes cinc branques reuneixen prop de 70% de les persones afectades per ERTOs.

Atur registrat
Pel que fa a l’atur registrat a Castellbisbal, ja a l’abril, el nombre de demandants d’ocupació va augmentar en cent persones respecte al mes de març i es va situar en 673. Es tracta d’una xifra que ens retorna al febrer de 2017, quan es van registrar 663 persones en situació d’atur.

Des de l’inici del confinament, el departament de Promoció Econòmica treballa per donar suport a les empreses i a les persones que cerquen feina per superar aquest període de dificultats. En aquest sentit,des del primer moment es van activar els serveis de borsa de treball i club de feina en línia per ajudar tant als qui ja cercaven feina abans de la Covid-19 com a les qui s’han quedat a l’atur en aquests moments i els qui es troben en situació d’ERTO i tenen dubtes sobre el seu futur laboral.

Davant d’aquest increment de l’atur i de l’afectació que ja es preveu que tindrà aquesta crisi sobre la població, l’Ajuntament preveu reforçar  els recursos destinats a l’Àrea de Promoció Econòmica amb l’objectiu de poder atendre totes les persones que es quedin sense feina o que hagin vist alterada, per qualsevol motiu, la seva vida laboral (expedients de regulació d’ocupació, reduccions de jornada, canvis de sector de treball, etc.). En aquest sentit, es redefiniran els espais d’atenció ciutadana i es reorganitzaran els serveis relacionats amb aquesta àrea.

Més informació

Més informació dels serveis d’Ocupació

Darrera actualització: 27.05.2020 | 19:35