Castellbisbal se suma a la celebració de la Setmana Internacional dels Arxius

Dijous, 8 de juny de 2023

El lema d’enguany és “Som exploradors d’històries, uneix-te a l’equip” i per commemorar la data l’Arxiu Municipal ofereix nous recursos per als investigadors i per a la ciutadania en general.


Demà, 9 de juny, és el Dia Internacional dels Arxius, un esdeveniment que es celebra arreu del món i que els arxius catalans promouen organitzant la Setmana Internacional dels Arxius. Un any més, Castellbisbal s’ha sumat a la cita posant a l’abast de tothom nous recursos, amb l’objectiu de difondre i posar en valor el patrimoni documental del municipi. 

En concret, aquesta setmana l’Arxiu Municipal ha estrenat el vídeo de presentació del llibre Anar a escola a Castellbisbal entre 1939 i 1965. A l’audiovisual es pot veure la conferència de l’autora del llibre, Eva Comas Arnal, i la presentació que va fer el periodista i historiador, Enric Calpena.

Al vídeo, ja disponible al canal de YouTube de l’Ajuntament, s’hi detallen diversos aspectes sobre l’ensenyament a Castellbisbal durant el primer franquisme, gràcies a nombroses fotografies i reproduccions de treballs escolars.

Aquests dies l’Arxiu Municipal també ha ampliat el seu catàleg en línia amb l’inventari dels documents de la col·lecció Museu de la Pagesia i la publicació en obert d’actes dels plens municipals celebrats entre el 1853 i el 1955, uns documents que permeten resseguir un segle complet de la història de Castellbisbal. A més, s’han publicat la totalitat de padrons d’habitants des del segle XIX fins el 1936, permetent una cerca extensa sobre l’evolució de la població al municipi. 

Es pot accedir al catàleg en línia mitjançant el següent enllaç www.castellbisbal.cat/arxiuenlinia

Darrera actualització: 8.06.2023 | 12:28