Castellbisbal se suma un any més a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat

Dimecres, 14 de setembre de 2022 a les 00:00

Del 16 al 22 de setembre s’han programat activitats per sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals, econòmics i per a la salut pública associats a l’ús excessiu del transport motoritzat.


Un any més, Castellbisbal se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany es celebra del 16 al 22 de setembre, amb el lema “Combina i mou-te!” i l’objectiu d’estimular un comportament ciutadà, en relació a l’ús del vehicle, compatible amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

Entre les activitats programades, destaca una caminada nocturna guiada que tindrà lloc aquest divendres, a les 19.30 hores. Sortirà de Can Margarit i recorrerà el turó de la Verdolaga i el torrent de Pegueres fins arribar al turó de la Guineueta. En total, seran uns 6 quilòmetres i mig de recorregut durant els quals comptarem amb les explicacions del naturalista local, Albert Escanyol.

Durant el mati de dissabte, al Punt Verd, es farà un taller d’assessorament per l’autoreparació i manteniment de bicicletes i diumenge tindrà lloc l’acte central de la Setmana Europea de la Mobilitat a Castellbisbal. Es tracta de la Bicifesta, que començarà a les 11 del matí amb una pedalada popular que sortirà del parc Folch i Torres fins arribar al parc de l’Ermita, on hi haurà activitats familiars i es podrà gaudir de l’espai de joc de la Jugatecambiental, que estrena la temporada de tardor aquest cap de setmana amb un taller sobre les especies invasores i exòtiques que podem trobar al nostre entorn.

A més, del 16 al 22 de setembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, al Punt Verd es repartiran vals per provar gratuïtament els vehicles elèctrics de Som Mobilitat que tenim a Castellbisbal.

Darrera actualització: 14.09.2022 | 14:00