Castellbisbal tindrà el seu propi Consell d’Infants i Adolescents

Dimarts, 31 de gener de 2023

Durant les properes setmanes es faran sessions formatives a tots els centres educatius per presentar aquest nou òrgan de participació que donarà veu a la població més jove del municipi.

Tots els infants i joves dels cursos de 5è i 6è de primària i de 2n i 3r d’ESO de tots els centres educatius podran optar a formar part del primer Consell d’Infants i Adolescents. Aquest nou òrgan de participació està pensat perquè la població més jove del municipi pugui col·laborar activament en la construcció, desenvolupament i millora de Castellbisbal, a través de l’expressió d’idees, reflexions, opinions i propostes amb voluntat transformadora.

De moment, el Ple municipal ja ha aprovat el reglament que regularà el funcionament del Consell d’Infants i Adolescents de Castellbisbal. A més, des del passat 26 de gener es fan sessions formatives a l’alumnat de 4rt i 5è de primària i de 1er i 2n d’ESO dels centres educatius del municipi per presentar la iniciativa.

“Amb aquestes trobades, que duraran tot el mes de febrer, volem donar a conèixer el Consell, explicar com s’organitza i què fa, per tal de prémer el botó de sortida per iniciar un camí que ha de portar als infants i joves a ser més partícips i democràtics”, assenyala la regidora d’Educació, Melani Solís.

La creació del Consell d’Infants i Adolescents de Castellbisbal sorgeix a partir de l’interès de l’Ajuntament d’iniciar un nou model de participació a partir del qual les propostes i necessitats dels infants i joves facin possible repensar el municipi i fer-lo créixer.

“El que volem és crear un espai formal que esdevingui un lloc on escoltar i consultar als infants i joves”, reconeix la Solís, que també assegura que “aquesta participació vindrà acompanyada pel compromís dels responsables polítics a tenir en compte i valorar l’execució de totes les propostes i suggeriments que faci el Consell”.

La previsió és que a l’octubre, un cop iniciat el curs escolar 2023/2024, entri en funcionament el Consell d’Infants i Adolescents de Castellbisbal.

Darrera actualització: 21.06.2023 | 17:56