Castellbisbal utilitza aigua regenerada per regar i netejar els carrers

Dimecres, 20 de març de 2024 a les 00:00

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat.


L’Ajuntament de Castellbisbal ha començat a utilitzar aigua regenerada per al reg de supervivència de l’arbrat i per netejar la via pública. El govern municipal ha adoptat aquesta mesura per fer front a l’actual situació de sequera i en compliment de les restriccions de la fase d’emergència en què ens trobem, que prohibeix l’ús d’aigua potable pel reg de jardins i zones verdes, així com per la neteja de carrers.

L’aigua regenerada que s’està utilitzant actualment prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna.

“Segurament en breu també podrem carregar aigua regenerada de la depuradora del Prat de Llobregat”, assenyala el regidor de Serveis Territorials, Jordi Piera, que remarca que “l’Ajuntament ja ha demanat l’autorització a l’AMB, que és qui gestiona la planta, i s’està a l’espera de resposta”. 

Segons l’alcaldessa, M. Dolors Conde, “la voluntat és continuar duent a terme els treballs relacionats amb el manteniment de la via pública fent servir aigua regenerada per tal de garantir la salubritat dels espais públics i la supervivència de l’arbrat”. Una mesura, diu Conde, que “permet estalviar aigua apta per al consum humà i respectar les limitacions establertes per la sequera”.

El cost de transportar l’aigua i distribuir-la és aproximadament d’uns 800 euros per cada camió cisterna.

Darrera actualització: 20.03.2024 | 09:44