Castellbisbal vol convertir-se en la Ciutat Gegantera de Catalunya 2019

Dimarts, 5 de desembre de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament dona suport a la candidatura que properament es presentarà a l’Assemblea anual de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya


Castellbisbal aspira a convertir-se, el 2019, en la XXXII Ciutat Gegantera de Catalunya, una candidatura que ha rebut el suport de tots els grups municipals que, per unanimitat, van aprovar-ne una moció al darrer Ple.

La proposta, presentada per la Colla Gegantera de Castellbisbal, es farà arribar properament a l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, que en una pròxima assemblea haurà de fer la tria final en cas que s’hi presentin més candidatures. Si Castellbisbal fos triada com a Ciutat Gegantera del 2019, el reconeixement coincidiria amb la commemoració dels 25 anys de l’entitat de la Colla Gegantera i de l’estrena del gegant Manel, creat en record del músic pota-roig Josep Pidelaserra, i la geganta Vicenta, que ret homenatge a l’ofici de la pagesia.

A favor de l’escola pública catalana

Durant el Ple del passat 27 de novembre també es va aprovar, a proposta de l’Institut Castellbisbal i amb el suport de tots els centres educatius del municipi, l’adhesió de l’Ajuntament al manifest a favor de l’escola pública catalana.

Al document la comunitat educativa de Castellbisbal mostra el seu malestar per les “falses i injustes declaracions de diverses personalitats de la vida política catalana i espanyola” que volen desacreditar l’actual sistema educatiu català i demana respecte a la funció educativa de totes les escoles i instituts on els docents treballen, en estreta col·laboració amb les famílies, “per transmetre els valors bàsics de respecte als altres, la convivència pacífica i l’amor per la cultura i la pau”.

El manifest a favor de l’escola pública catalana es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals, a excepció de Ciutadans, que hi va votar en contra.

Per l’eliminació de la violència vers les dones

Finalment, el Ple també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, adherir-se al manifest unitari del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, un text que enguany ha estat redactat per la periodista Mònica Planas i que és una mostra de rebuig social vers les violències masclistes.

 

Darrera actualització: 07.06.2019 | 10:13