Celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Dilluns, 30 de gener de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament se suma per segon any consecutiu a la commemoració i torna a fer arribar a tots els centres educatius del municipi una postal on els infants i joves podran escriure els seus desitjos de pau.


Avui, 30 de gener, es commemora el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) i l’Ajuntament, per segon any consecutiu, s’ha sumat a la celebració d’aquesta data amb l’objectiu de fomentar la tolerància, la solidaritat i el respecte pels drets humans entre la comunitat educativa del municipi.

A l’igual que es va fer l’any passat, les àrees municipals de Cooperació i Educació han fet arribar a tots els centres educatius de Castellbisbal una postal on infants i joves poden escriure els seus desitjos de pau. 

L’objectiu és que amb aquests escrits, la població escolar reflexioni sobre la importància de defensar la pau i la convivència entre persones de diferents procedència i maneres de pensar, apostant per la resolució no violenta dels conflictes.

Enguany, com a novetat, també s’ha proposat als centres educatius penjar les postals amb els missatges a les baranes del pati de l’Esbarjo. D’aquesta manera es donarà més visibilitat a l’acció i tothom qui vulgui podrà llegir les opinions dels escolars i reflexionar-hi al respecte.

En record del llegat de Mahatma Ghandi

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) és una iniciativa d’educació no violenta i pacificadora, difosa internacionalment i impulsada fa més de 40 anys pel mestre mallorquí Llorenç Vidal. Es considerada l’experiència més important d’educació per la pau del nostre temps.  

El DENIP se celebra anualment el 30 de gener en commemoració de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi (2 d’octubre de 1869 - 30 de gener de 1948).

Darrera actualització: 30.01.2023 | 09:42