Celebrem les 13es jornades "Som gent molt gran" amb activitats de salut física i emocional

Dimarts, 27 de setembre de 2022 a les 13:30

El proper divendres 30 de setembre inaugurem la nova edició dedicada a la gent gran i hi haurà tallers i activitats fins el 9 d'octubre.

Enguany tornen les Jornades de la Gent Gran amb més il·lusió que mai, després de dos anys de restriccions a causa de la Covid-19. La programació arriba a la seva tretzena edició plena de propostes per a tots els públics i de diverses temàtiques, entre les quals tractem la salut i el benestar emocional.

En aquest aspecte, Qué bé que estem! serà un taller que farà èmfasi a la millora de les nostres emocions i estats d'ànim en un entorn natural i pròxim com és el parc del Castell. Aquesta activitat té diverses parts, com un taller de cuina que tractarà dels aliments que influeixen positivament en el nostre benestar. També hi haurà espais per a la creació teatral i d'expressió per transitar les emocions a través del moviment corporal.

La salut física ha d'estar en harmonia amb el benestar emocional, cada vegada sembla més clar. Tractant això, els tallers Melé de petanca i Dinamització al parc de salut estan pensats per fer exercici físic i treballar totes les parts del cos, estimulant les capacitats cognitives, sensorials i la motricitat.

També mantindrem espais relacionals i de convivència, dins i fora del municipi, amb la voluntat d'oferir espais distesos, on compartir coneixements, cultura  i passar bones estones de trobada entre veïnat, com per exemple la sortida cultural a Sant Sadurní d'Anoia o el dinar de germanor per a la gent gran, que enguany es trasllada a l'espai cultural d'Els Costals i que serà servit per l'alumnat del Programa de Formació i Inserció (PFI) d'auxiliar d'hostaleria a l'Escola Barcavona de Santa Perpètua de Mogoda.


Setmana Sènior

Dins del programa, novament es promou la participació de comerços i serveis locals amb la Setmana Sènior, iniciativa que ofereix descomptes especials per a la gent grant, mostrant el carnet de la Gent Gran durant les compres als establiments: Bard Dicky, Clínica Dental Gaudí, Dentblanc, Farmàcia Anna Garcia, Farmàcia Laura Pedró, Ferreteria Drogueria Roure Juni, Món ecològic, Òptica Castellbisbal, Perruqueria Tint's, Restaurant Cal Pupinet i Sabateria l'Artesà.


Ús de matèries sostenibles i de proximitat

En concordança amb l'Agenda 2023 per al Desenvolupament Sostenible i els seus 17 objectius ODS, proposats per combatre les desigualtats i protegir els recursos del planeta entre d'altres qüestions, des de fa uns anys s'ha tingut en compte punts a millorar per realitzar el programa Som gent molt gran! de forma inclusiva i sostenible.

S'ha mantingut el compromís de caràcter ambiental, social i econòmic, com és la col·laboració amb empreses i entitats que integren a persones amb diversitat. A més, la reducció de l'ús del plàstic, utilitzant altres materials reciclables i de llarga durada com és el vidre. De la mateixa manera es destaca que s'ha pres en consideració el procés de fabricació i els materials inclosos en els productes de sostenibilitat i proximitat.

Darrera actualització: 27.09.2022 | 13:29