Comença la vacunació contra la COVID-19 a Castellbisbal

Divendres, 8 de gener de 2021 a les 00:00

Els primers en vacunar-se seran els professionals d’atenció primària del CAP Dr. Joan Planas, que a principis de la setmana vinent està previst que ja hagin rebut la primera dosi de la vacuna


Segons ha comunicat el Consorci Sanitari de Terrassa (CST), a principis de la setmana vinent el personal d’atenció primària del CAP Dr. Joan Planas ja haurà rebut les primeres dosis de la vacuna contra la COVID-19. El dispositiu de vacunació es va posar en marxa ahir i està previst que atengui a uns 2.000 treballadors del CST durant els propers dies. De moment, els primers en rebre la vacuna han estat els grups de professionals d’Urgències, UCI, plantes COVID i geriatria, i després serà el torn dels professionals de l’atenció primària.

La vacuna que s’està administrant al personal del CST, de qui depèn el CAP Dr. Joan Planas, és la de Pfizer-BioNTech, la qual consta de dues dosis que s’han d’injectar en un interval de 21 dies.

Vacunació a la població

Segons ha pogut saber l’Ajuntament de fons oficials, la setmana vinent els municipis podrien disposar de més informació sobre com s’establirà el calendari de vacunació contra la COVID-19 adreçat a la població. De moment, segons informa el Departament de Salut, per a la primera fase de la campanya de vacunació, on la disponibilitat de les dosis és encara limitada, s’ha establert la priorització dels col·lectius de risc, com ara les persones usuàries i el personal de les residències per a la gent gran i amb discapacitat.

Repte global

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic. Durant aquests darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar-la.  El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

A l’igual que qualsevol altra vacuna, la de la COVID-19 pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.

  • Consulteu tota la informació sobre la campanya de vacunació contra la COVID-19 en el següent enllaç
Darrera actualització: 08.01.2021 | 14:29