Comencen les automostres PCR als centres educatius de Castellbisbal

Dilluns, 1 de febrer de 2021 a les 13:00

La infermera escolar col·labora amb els equips directius a l’hora de fer la recollida i gestió de les proves per detectar possibles casos asimptomàtics que aquests dies s’està fent el personal docent, així com el de consergeria, menjador i neteja


Aquests dies els centres educatius de Castellbisbal han començat a rebre les automostres PCR que els departaments de Salut i Educació de la Generalitat estan fent arribar a uns 140.000 docents, 21.000 administratius i uns 15.000 monitors i personal extern de les escoles i instituts de tot Catalunya. L’objectiu de la iniciativa és detectar possibles casos positius asimptomàtics i tallar la cadena de transmissió del virus.

A l’Escola Benviure es va començar la setmana passada a fer el cribratge i avui, dilluns, les proves s’han fet a l’Escola Els Arenys, l’Escola Mare de Déu de Montserrat i l’Institut Escola Les Vinyes. Properament també es faran les automostres a l’Institut Castellbisbal.

Col·laboració de la infermera escolar

Les proves són voluntàries i estan pensades perquè el professorat i personal de consergeria, neteja i de menjador d’escoles i instituts se les facin ells mateixos. Consisteixen en l’autopresa de mostra per a PCR mitjançant frotis nasal.

En aquest sentit, per a garantir que la prova es fa correctament i que l’automostra és vàlida, s’ha comptat amb la supervisió i acompanyament de la infermera escolar, que a més d’ensenyar als usuaris com fer-ho, ha ajudat l’equip directiu a fer la recollida i gestió de les mostres.

Avui, a més, personal del Banc de Sang i Teixits també ha col·laborat durant el cribratge que s’ha fet a l’Escola Els Arenys, l’Escola Mare de Déu de Montserrat i l’Institut Escola Les Vinyes.

Darrera actualització: 01.02.2021 | 13:58