Crida per participar en l’elaboració del Protocol contra les violències masclistes als espais d’oci

Dimecres, 6 de maig de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament habilita una enquesta en línia per detectar les experiències i percepcions del jovent, que poden respondre fins al proper 6 de juny tots els nois i noies de 12 a 29 anys del municipi 


Les regidories de Joventut i Igualtat, amb el suport de la Direcció General de Joventut i el Centre Jove d’Atenció a la Sexualitat (CJAS), han posat en marxa el procés participatiu per elaborar el Protocol municipal contra les violències masclistes als espais d’oci.

Durant aquesta primera fase de diagnosi, i tenint en compte que l’actual situació d’excepcionalitat derivada del la Covid-19 fa que el jovent estigui més actiu a les eines digitals, s’ha habilitat un qüestionari en línia, adreçat al jovent de 12 a 29 anys del municipi. L’enquesta, que és anònima i confidencial, ha de servir per identificar les vivències i percepcions que té el jovent sobre les festes i detectar les dinàmiques, comportaments i actituds sexistes. 

El qüestionari està disponible en aquest enllaç i per respondre les preguntes només cal dedicar-hi uns 5 o 10 minuts. Hi ha temps fins al proper 6 de juny per participar.

Una eina per generar espais de llibertat

El protocol que ha començat a elaborar l’Ajuntament neix amb la voluntat d’aportar un recurs tècnic que serveixi com a eina per combatre les violències sexuals als llocs d’oci festius i generar, així, espais de llibertat, on puguin gaudir totes les persones i tothom hi estigui a gust. 

El futur document, per tant, facilitarà una estructura i una xarxa de treball entre els diferents agents locals per intervenir de forma més coordinada i eficient, alhora que definirà els mecanismes i mesures per garantir la prevenció de les violències masclistes als espais públics d’oci festiu.

Darrera actualització: 06.05.2020 | 11:01