Demà es fa una jornada de promoció del benestar emocional i la salut mental amb activitats obertes al públic

Dimecres, 6 d'abril de 2022 a les 12:22

L’activitat porta per títol "Tu ets la meva salut" i servirà per commemorar el Dia Mundial de la Salut que se celebra el 7 d'abril.


Demà es commemora el Dia Mundial de la Salut i coincidint amb aquesta efemèride Castellbisbal acollirà la jornada “Tu ets la teva salut” que inclourà diverses activitats per promocionar pràctiques que afavoreixin el benestar emocional. Un altre dels objectius d’aquesta iniciativa serà posar en valor la necessitat d’enfortir la xarxa de relacions socials per evitar l’aïllament de les persones.

La jornada es farà de 18.00 a 20.00 hores al Centre Cultural d’Els Costals i durant aquest temps es proposaran diverses activitats que es faran de manera simultània i que les persones assistents podran seleccionar i fer en l’ordre que prefereixin.

Entre d’altres, es faran tallers de musicoteràpia, ioga o meditació i també s’ha programat una xerrada sobre el sòl pelvià i una altra titulada “Què és per a tu la salut?”. A més, es farà una sessió per conèixer l’aplicació “La meva salut” de la Generalitat de Catalunya i una mostra de llibres relacionats amb la cura i el benestar personal. Durant tota la tarda, també es podrà participar en un taller especial per a joves.

La jornada “Tu ets la teva salut” està organitzada per l’Ajuntament en col·laboració amb l’Escola de Salut del CAP Dr. Joan Planas. També hi col·laboren l’Illa Esportiva, el Punt d’Informació Juvenil, l’Escola Municipal de Música Miquel Blanch i la Biblioteca Josep Mateu i Miró.

Altres accions en matèria de salut
La celebració d’activitats i jornades com aquesta dedicades a la promoció de la salut mental és una de les línies de treball incloses en el Pla Local de Salut. Seguint aquest pla, l’Ajuntament realitzarà més accions durant el 2022 per abordar qüestions com els trastorns de conducta alimentària, el dol i el dol perinatal, la prevenció del suïcidi, els primers auxilis emocionals i les addiccions a les pantalles i a d’altres substàncies. De totes aquestes activitats, se n’informarà puntualment.

Darrera actualització: 06.04.2022 | 15:14