Demà es reobre el parc de l’Ermita amb un nou mirador, una zona per a gossos i la remodelació de la pista

Dimecres, 13 de juliol de 2022 a les 17:15

El 21 de juliol, es farà una jornada oberta a tota la població amb una visita guiada per explicar el sentit de les diferents intervencions fetes i un ampli programa d’activitats.

 

Demà dijous, es reobrirà el parc de l’Ermita un cop ja han finalitzat les obres de remodelació que s’hi han dut a terme des del mes de febrer i que són especialment visibles amb la transformació del tram final del parc: el mirador sobre el riu Llobregat que ha estat renovat totalment. Tanmateix, també hi ha d’altres canvis significatius com la creació d’una zona d’esbarjo per a gossos i les millores que s’han fet a la pista poliesportiva.

Tot i i que el parc s’obre demà per tal que la ciutadania ja pugui gaudir-ne, encara hi ha algunes intervencions que no estan del tot finalitzades i durant els propers dies hi haurà persones treballant-hi i s’hi faran les darreres obres o tasques de jardineria que estan pendents. En tot cas, el parc estarà del tot enllestit per dijous de la setmana vinent, 21 de juliol, quan es farà una festa de presentació del parc.

Canvis en el parc
Les obres han comportat diversos canvis en l’aspecte i els serveis que ofereix el parc i un dels més rellevants ha estat a la part final del parc (el mirador sobre el Llobregat) on s’ha fet un paviment nou, s’hi han plantat arbres per crear zones d’ombres i s’hi ha instal·lat mobiliari urbà. A més, amb l’objectiu de facilitar l’accés a aquest nou espai, ha calgut fer canvis en els camins del parc.

Una altra de les actuacions significatives és la creació d’una àrea per a gossos que es troba a l’entrada del parc, a l’alçada de la pista poliesportiva, però just a l’altre costat del camí. D’aquesta manera, s’ha creat una zona integrada dins del parc, però que es troba separada de l’espai de jocs infantils, de la pista poliesportiva i de la zona de passeig i de major trànsit de persones. La zona d’esbarjo per a gossos inclou el mobiliari necessari (com fonts o papereres) així com tots els elements d’il·luminació i arbres per crear zones d’ombra.

Pel que fa a la pista poliesportiva, s’ha redissenyat per acollir una pista de korfbal i dos camps per practicar-hi street basket. A més, tot l’espai que hi ha entre la pista i els gronxadors s’ha adequat per instal·lar-hi el mobiliari de la Jugatecambiental i poder dur a terme aquestes activitats amb més comoditat.

Les obres de remodelació del parc de l’Ermita van començar el passat mes de febrer i han tingut un cost total de 324.898 € que han estat finançats conjuntament entre l’Ajuntament (que ha aportat 171.506 euros, 52,8 %) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que ha pagat l’import restant (153.392 euros). La col·laboració financera és fruit de l’acord que l’Ajuntament i l’AMB van establir l’any 2019 en virtut del qual el parc de l’Ermita es va integrar a la Xarxa de Parcs Metropolitans. Tot i que la intervenció es dona per acabada, encara queda pendent fer algunes plantades d’arbres i plantes que no s’han pogut dur a terme perquè cal esperar que sigui l’època de l’any idònia.

Festa de presentació
Per celebrar la reobertura del parc, el dijous 21 de juliol es farà una festa oberta a tota la ciutadania en la qual es presentarà la remodelació del parc i, a més, s’oferiran activitats culturals i lúdiques per a totes les edats. Entre les propostes que es faran hi haurà una visita guiada pel parc en les quals s’explicarà el sentit de les intervencions fetes. També hi haurà espais de jocs i aprenentatge, taller de caixes nius i un taller de convivència i tinença de gossos. A més, es farà un concert i hi haurà un refrigeri i obsequis per a totes les persones assistents.

Darrera actualització: 14.07.2022 | 09:46