Detectat el primer cas de coronavirus a Castellbisbal

Dilluns, 16 de març de 2020 a les 16:00

S’han pres les mesures adients per atendre el cas i des de l’Ajuntament es recorda la importància de seguir les pautes d’higiene i prevenció que marquen les autoritats sanitàries


Els responsables del CAP Dr. Joan Planas acaben de comunicar a l’Ajuntament que avui s’ha detectat el primer cas de coronavirus a Castellbisbal.

Des de l’Ajuntament es manté una comunicació constant i directa amb els responsables del CAP Dr. Joan Planes i el Departament de Salut de la Generalitat per fer seguiment de la malaltia i aplicar totes les mesures que calgui dur a terme per contenir i prevenir la propagació del virus.

En aquest sentit, recordem la importància de seguir les mesures preventives d’higiene enfront del coronavirus i de qualsevol malaltia respiratòria:

  • Rentar-se les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Evitar el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no compartir les pertinences personals.
  • Evitar compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • Estar atents, en tot moment, a les indicacions i recomanacions de les autoritats sanitàries.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut.

Darrera actualització: 16.03.2020 | 16:34