El carrer Metal·lúrgia es reobre al trànsit després que ha estat tancat des del 2018 per les obres de reparació del pont que travessa la línia ferroviària

Dimarts, 26 de gener de 2021 a les 11:45

L’Ajuntament ha fet les obres de reparació i n’ha assumit el cost total, però té interposat un recurs contenciós administratiu perquè considera que és ADIF qui ha de fer-se’n càrrec.


El carrer de la Metal·lúrgia, al polígon industrial Sant Vicenç, ja torna estar obert a la circulació de vehicles, després de quasi tres anys d’estar tancat al trànsit. La reobertura d’aquest vial s’ha produït un cop finalitzades les obres de reparació del mur de contenció que sosté el pont que travessa la via del tren en aquest polígon.

Per l’Ajuntament, les obres són competència d’ADIF, però atesa la inacció d’aquesta empresa i considerant que el carrer Metal·lúrgia és un vial essencial perquè dona accés a moltes indústries, el consistori s’ha fet càrrec de la reparació. No obstant això, l’Ajuntament té interposat un recurs contenciós administratiu contra ADIF per recuperar totes les despeses derivades de les obres.

Cost de les obres
Les obres han anat a càrrec de l’empresa Construccions i Rehabilitacions Vicenç, SL i han costat 119.013,17 euros. Tanmateix, a aquest import cal afegir-hi el cost de la redacció del projecte i direcció de les obres (23.534,5 euros) i 15.810,77 euros que ha calgut pagar a ADIF perquè donés permís per entrar en els seus terrenys per fer la reparació. Tot plegat, ha ascendit a 158.358,44 euros. A més, també cal afegir les despeses financeres que l’Ajuntament ha hagut d’assumir per fer front a l’aval que ADIF va exigir com a condició per autoritzar que s’executessin les obres dins del seu terreny.

En el recurs contenciós administratiu interposat per l’Ajuntament, el consistori reclama que se li retornin tots aquests diners invertits en les obres per considerar que la responsabilitat del manteniment del mur és d’ADIF i no del municipi i que hauria d’haver estat aquest organisme qui es fes càrrec de la reparació des del primer moment.

Darrera actualització: 26.01.2021 | 12:04