El festival NYS Polígon Arts torna a Castellbisbal per vincular la indústria i la cultura

Dijous, 5 de maig de 2022 a les 00:00

La programació arrenca demà, 6 de maig, i s’allargarà fins al 5 de juny amb diverses propostes culturals moltes de les quals es desenvoluparan a l’interior de les fàbriques i zones verdes dels polígons del municipi.


Castellbisbal acull del 6 de maig al 5 de juny la segona edició de NYS Polígon Arts, un projecte cultural innovador que busca humanitzar els espais industrials a través de la cultura contemporània. Un cop més, el festival atorga el protagonisme als polígons, obrint les fàbriques a la ciutadania i posant en valor l’actiu econòmic del municipi i la comarca a través d’una programació que inclou diferents disciplines com ara instal·lacions artístiques, arquitectura efímera, fotografia, accions de dansa, música i teatre.

L’Ajuntament de Castellbisbal és la institució promotora del festival, que compta amb un cartell format per diversos artistes locals com els músics Oriol Pidelaserra i Lluna Aragón, les il·lustradores Anna Mimó i Susana Freije, l’actriu Gemma Sastre, l’investigador Sant Royo,  els ballarins i coreògrafs Carla Garcia i Claudio Machado i el col·lectiu de joves del Projecte Fènix de l’Institut Castellbisbal. A més, l’alumnat de l’Escola Municipal de Música i dels centres educatius del municipi també se sumen a la iniciativa.

La segona edició del festival NYS Polígon Arts s’inaugura demà, 6 de maig, a Els Costals, amb l’exposició Trepat. Un cas d‟estudi de les avantguardes fotogràfiques, comissariada per Joan Fontcuberta, que també oferirà demà, a les 18:30 hores, a l’Espai Foier d’Els Costals, la conferència Mons connectats, acompanyat de Santi Royo, veí de Castellbisbal doctor en òptica aplicada per la UPC, i investigador d’òptica adaptativa, lents progressives i control fotomètric de fars.

Fàbriques obertes a la cultura i a la ciutadania

Gran part de les propostes artístiques de la segona edició del festival NYS Polígon Arts es desplegaran a les empreses Manxa, TCR, FERCAM, AICSA, Esteva i Purina, i a l’entorn de Ca n’Amat, els carrers Trepadella, Electricitat i Estàtica i l’avinguda Molins de Rei. També es podran trobar activitats al Centre Cultural Els Costals, la Biblioteca Josep Mateu i Miró, el Pati de l’Esbarjo, el Museu del Tractor i Can Pedrerol de Dalt.

Darrera actualització: 06.05.2022 | 09:51