El Museu de la Pagesia participa en les activitats per commemorar el 175è aniversari del Liceu

Dimecres, 16 de març de 2022 a les 00:00

Durant els propers mesos el Museu de la Pagesia exposarà peces de la seva col·lecció que tenen una relació directa amb el Gran Teatre del Liceu i amb el món de l’òpera i la música

El Museu de la Pagesia és un dels 121 centres culturals de tot Catalunya que participen en el projecte Museus i Liceu: una història compartida. La iniciativa, en què participen museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions, vol commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu i contribuir a fer xarxa i establir lligams entre les institucions culturals del país.

En el marc del projecte Museus i Liceu: una història compartida, a partir d’avui i fins al 31 de juliol de 2023, tots els centres culturals que participen en el projecte exposaran a les seves seus una o diverses peces de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu i el món de l’òpera, la música o el teatre. Són al voltant de 145 obres, des de pintures, fotografies, esbossos escenogràfics, diorames, documents, escultures, instruments o objectes personals de personalitats vinculades al Liceu, entre d’altres.

El Museu de la Pagesia participa en el projecte exposant tres peces de la seva col·lecció que daten de diferents períodes del segle XX: un fiscorn fet per Ponç Auger, una trompeta i una flauta travessera.

La informació detallada sobre aquestes peces i la resta d’obres exposades en el projecte Museus i Liceu: una història compartida es poden consultar al portal web especialitzat que el Liceu ha habilitat per commemorar el seu 175è aniversari.

Darrera actualització: 16.03.2022 | 11:46