El Ple aprova diverses iniciatives vinculades als joves

Divendres, 2 de febrer de 2018 a les 12:30

L’Ajuntament aprova les bases de la convocatòria de les beques per als millors treballs de recerca i prorroga el Pla Local de Joventut durant un any.

L’Ajuntament ja ha aprovat les Bases que regularan la concessió de les beques als millors treballs de recerca fets pels alumnes de batxillerat de l’Institut Castellbisbal. Es tracta d’uns premis que tenen per objectiu reconèixer l’esforç d’investigació dels estudiants i premiar-ne l’excel·lència.

Igual que en els darrers anys, es lliuraran tres beques que correspondran a tres modalitats diferents: una, per al millor treball vinculat amb alguna qüestió local (dotada amb 350 euros) i les dues restants (de 200 euros cadascuna) es concediran als millors treballs en l’àmbit científic-tecnològic i en l’àrea social-humanística i artística.

Les bases d’aquesta convocatòria de subvencions es van aprovar en el Ple del mes de gener celebrat dilluns passat i van comptar amb el suport de tots els grups polítics.

Pla Local de Joventut
D’altra banda, en el Ple de gener també es va decidir prorrogar el Pla Local de Joventut per un any més. El motiu d’aquesta pròrroga és que l’Ajuntament ha demanat suport tècnic a la Diputació de Barcelona per confeccionar-lo, però aquesta ajuda no es va concedir fins a la passada tardor i, per tant, el Pla es redactarà durant aquest any 2018.

El Pla Local de Joventut és un document que analitza la realitat juvenil i on s’hi planifiquen les línies de treball per als propers anys. La Regidoria de Joventut demanarà l’opinió i la participació dels joves per tal que el Pla sigui realment útil i ajustat a les necessitats del poble.

Altres aprovacions
El Ple també va aprovar el padró municipal a data 1 de gener de 2017. En aquell moment, al municipi hi havia empadronades 12.297 persones. Es tracta d’un tràmit administratius que es va aprovar per unanimitat.

Per finalitzar, també es va debatre una moció presentada pel grup d’Alternativa per Castellbisbal titulada Defensa de les institucions de Catalunya i dels seus representants electes que va ser aprovada amb els vots a favor del PDeCAT, Esquerra Republicana de Catalunya i Alternativa per Castellbisbal i els vots en contra de Ciutadans i el Partit dels Socialistes de Catalunya.

Darrera actualització: 15.02.2018 | 10:13