El ple aprova el Pla Local de Salut 2019-2023

Dilluns, 1 de març de 2021 a les 11:00

El Pla fa una diagnosi de la situació actual de Castellbisbal en matèria de salut i proposa un pla d’acció per donar respostes als principals problemes i necessitats del municipi.


El Ple municipal ha aprovat, per unanimitat, el Pla Local de Salut per al període 2019-2023. Es tracta d’un instrument que té un doble caire: d’una banda, incorpora una anàlisi i una aproximació a la realitat de la salut de Castellbisbal; i d’altra, proposa accions concretes per donar resposta als principals problemes i necessitats detectats en matèria de salut.

L’elaboració d’aquest pla ha permès elaborar un mapa actualitzat dels recursos de salut del nostre municipi així com fer una diagnosi integral de l’estat de salut municipal (que s’ha materialitzat en el Perfil de Salut). Prenent com a base tots aquests treballs, s’ha pogut definir un pla d’acció que inclou múltiples actuacions per aconseguir que Castellbisbal esdevingui un entorn més saludable.

En aquest sentit, les accions proposades en el Pla Local de Salut s’agrupen en 8 grans àmbits entre els quals destaquen l’activitat física i l’esport; el benestar emocional i la salut mental; les relacions sexuals; el consum de substàncies addictives i l’ús de pantalles; o l’accés als serveis i equipaments sanitaris.

El Pla Local de Salut es va aprovar en el ple municipal ordinari del mes de febrer i va comptar amb el suport de tots els grups polítics municipals. La regidora de Sanitat, Gemma Margarit, agraeix “l’ampli consens de tots els grups polítics” perquè, segons ha dit, “la planificació, ordenació i coordinació de les actuacions que es fan en matèria de salut pública a nivell municipal del Pla Local de Salut no han de dependre d’un color polític de l’equip de govern”.

Un cop redactat i aprovat el Pla Local de Salut, l’Ajuntament començarà a dur a terme les diferents actuacions que s’hi proposen.

Darrera actualització: 01.03.2021 | 12:00