El Ple aprova unes noves bases per agilitzar la concessió de subvencions als comerços afectats per la COVID-19

Divendres, 12 de febrer de 2021 a les 08:15

Per fer front a la incertesa actual, les bases són generalistes i permeten que es puguin convocar diferents tipus d’ajuts per atendre les necessitats específiques de cada moment.


El Ple municipal ha aprovat unes noves bases reguladores per a la concessió de subvencions als comerços i serveis locals afectats per la COVID-19. La principal característica d’aquestes bases és que són generalistes i que ofereixen una gran flexibilitat a l’hora de fer les futures convocatòries d’ajuts. En aquest sentit, la regidora de Comerç, Gemma Margarit, ha explicat que les noves bases permetran “agilitzar el procés de concessió d’ajuts i ajudar als qui més ho necessitin”.

L’aprovació d’aquestes bases es va fer en el ple municipal del mes de gener i va comptar amb els vots favorables de tots els grups polítics excepte el de la CUP que es va abstenir.

Vals per comprar als establiments locals
En el ple municipal de gener, també es va aprovar una moció perquè l’Ajuntament impulsi una campanya de distribució de vals de compra per ajudar el comerç local i les famílies. La moció va ser presentada conjuntament per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i es va aprovar per unanimitat.

En la presentació de la moció, el regidor d’ERC va explicar que es tracta d’una iniciativa per dinamitzar el comerç local i conscienciar la ciutadania de la importància de comprar al poble i la portaveu del PSC, Dolors Conde, va concretar que els vals serviran per “fomentar el consum al nostre petit comerç i també són un incentiu i una ajuda a les famílies”.

De la seva banda, la regidora de  Comerç, Gemma Margarit, va aclarir que l’Ajuntament ja fa temps que estudia impulsar una campanya de distribució de vals de compra a Castellbisbal. Margarit va explicar que s’han analitzat les iniciatives dutes a terme en diversos municipis i que actualment es treballa amb la proposta que impulsa la Cambra de Comerç de Terrassa i que ja s’ha implantat a Rubí amb molt d’èxit.

Altres mocions
Al ple del mes de gener també s’hi van debatre dues mocions més. La primera va ser presentada per ERC en suport al conseller Bernat Solé acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre i va ser aprovada amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal (AC), ERC, CUP i Junts per Catalunya (JxCat) i  els vots en contra del PSC i Ciutadans (Cs).

En segon lloc, es va debatre una moció presentada per la CUP en suport al col·lectiu 8 Mil Motius en relació amb els processos judicials als que fan front 7 dones per haver tallat les vies del tren en el marc de la vaga feminista del 2018 i a les quals se’ls demana penes de presó. En aquesta ocasió, la moció es va desestimar perquè només va comptar amb els vots a favor de la CUP, ERC i dues regidores d’AC (en total, 5 vots); altres tres regidors d’AC, el PSC i Cs hi van votar en contra (10 vots); i una regidora d’AC i JxCat es van abstenir (2 vots).

Darrera actualització: 12.02.2021 | 09:34