El ple de juny va aprovar una moció a favor de la diversitat sexual i de gènere i per la lluita per igualtat dels col·lectius LGTBI

Dilluns, 11 de juliol de 2022 a les 09:10

El ple municipal també va aprovar dues mocions més: per mantenir el reforç COVID escolar i per impulsar un pla de xoc per posar al dia les llicències d’obres municipals.

 

El ple municipal del mes de juny va aprovar tres mocions, dues de les quals per unanimitat, ja que la moció per la diversitat sexual i de gènere i la moció d’ERC per reclamar al govern espanyol els diners corresponents al reforç COVID escolar van comptar amb el suport unànime de tots els grups polítics.

En canvi, la moció de la CUP per impulsar un pla de xoc per posar al dia les llicències urbanístiques de l’Ajuntament es va aprovar amb els vots favorables del PSC i la CUP mentre que la resta de grups polítics es van abstenir.

Moció a favor de la diversitat sexual i de gènere
Coincidint amb la celebració, el 28 de juny, del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, el Ple municipal va aprovar, per unanimitat, una moció conjunta a a favor de la diversitat sexual i de gènere i per la igualtat de drets de les persones LGTBI.

Entre d’altres, la moció reclama al govern espanyol que aprovi un marc legal en matèria de drets i també insta a la generalitat de Catalunya perquè es desenvolupin polítiques efectives per evitar la discriminació dels col·lectius LGTBI en tots els àmbits.

Amb la moció, l’Ajuntament també es compromet a dur a terme polítiques per a la diversitat sexual i de gènere així com impulsar accions de sensibilització i formació per erradicar les conductes LGTBIfòbiques al municipi.

 

 

Moció per demanar al govern espanyol el finançament del reforç COVID escolar
La moció presentada per ERC exigeix al govern espanyol que transfereixi a les comunitats autònomes els diners necessaris per finançar el reforç COVID escolar durant el proper curs i amb els quals es podran mantenir els reforços de personal docent i no docent als centres educatius.

 

 

Moció per posar en marxa un pla de xoc per posar al dia les llicències urbanístiques
Finalment, el ple va aprovar la moció de la CUP per impulsar un pla de xoc que permeti posar al dia la tramitació de les llicències d’obres municipals i reduir els termini de concessió de les mateixes. La moció proposa establir un nou organigrama de servei, reforçar el departament amb més personal o simplificar la tramitació administrativa, entre d’altres mesures.

Darrera actualització: 11.07.2022 | 09:25