El pressupost del 2021 prioritza l’atenció social i econòmica derivades de la crisi per la COVID

Dimecres, 2 de desembre de 2020 a les 00:00

El Ple de l’Ajuntament dona llum verda al pressupost municipal per a l’any vinent, que es preveu que sigui de més de 23 milions d’euros


Atendre les necessitats extraordinàries generades com a conseqüència de la pandèmia, garantir l’acompanyament i l’ajut en tot moment a les persones i famílies vulnerables, oferir suport econòmic a tot el teixit associatiu local i mantenir els serveis i els llocs de treball que genera l’Ajuntament, ja siguin directes o indirectes, són els eixos principals del pressupost municipal del 2021. Els comptes, presentats al Ple del passat 30 de novembre, s’han aprovat amb els vots a favor d’Alternativa i JxCAT, el vot en contra de la CUP i l’abstenció del PSC, ERC i Ciutadans.

En total, el pressupost de l’Ajuntament per a l’any vinent serà, inicialment, de 21.773.121 euros. Segons l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà,

“és una proposta molt mesurada i prudent, adaptada a les circumstàncies extraordinàries que estem vivint i amb capacitat per donar resposta ràpida a l’escenari que ha deixat la pandèmia, que està provocant efectes molt negatius sobre les economies familiars i sectors com la indústria i el comerç”.

1,5 milions més, abans del mes de maig

En referència a aquest compromís, Playà ha anunciat que “l’equip de govern garantirà els recursos necessaris per fer front a les necessitats més importants i que poden afectar la ciutadania, sobrevingudes per la crisi de la COVID”. Per fer-ho, diu,

“es preveu incrementar el pressupost del 2021 amb prop d’1,5 milions d’euros extraordinaris abans del maig, amb càrrec als superàvits acumulats gràcies a una sanejada i correcta gestió dels pressupostos municipals dels darrers exercicis”.

La voluntat de l’equip de govern és destinar aquesta injecció extraordinària de diners a les àrees municipals que s’han vist més afectades per la pandèmia, com ara Serveis Socials, Sanitat, Comerç, Educació, Transport Públic i les dedicades a la neteja i manteniment dels edificis escolars i els equipaments municipals.

Més de 130.000 euros per a inversions

Pel que fa a les inversions de l’any vinent, la previsió inicial és de 133.591 euros, xifra que es preveu ampliar amb la presentació del Programa d’Inversions 2021 el mes d’abril, un cop tancat l’exercici 2020 i coneguts els possibles superàvits.

Segons l’alcalde, Joan Playà, es seguirà el mateix sistema d’anys anteriors, de manera que

“la proposta d’inversions per al 2021 recollirà, en primer lloc, totes les actuacions incorporades l’any 2020 que no s’han pogut executar o iniciar durant aquest exercici, a les quals caldrà afegir aquelles propostes que puguin plantejar els diferents grups polítics i que es considerin necessàries o prioritàries per al nostre municipi”.

Participació dels grups municipals

L’elaboració del pressupost del 2021 ha estat oberta a la participació dels grups polítics municipals que han estat convidats per l’equip de govern a presentar propostes i fer suggeriments. En aquest sentit, Playà agraeix la implicació dels grups i el fet que hagin propiciat l’aprovació del pressupost,

“facilitant la tasca de l’equip de govern en la millora dels serveis i la qualitat de vida que volem oferir a la població de Castellbisbal”.

Darrera actualització: 02.12.2020 | 10:18