El Servei d’Informació i Atenció a les Dones rep més de 200 visites durant el que portem d’any

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 00:00

Enguany s’han duplicat les hores d’atenció del servei d’assistència psicològica, que des del gener ofereix visites cada divendres, de 9.00 a 14.00 hores


Castellbisbal compta amb diversos serveis i recursos gratuïts i confidencials que donen resposta a les situacions de violència masclista i de discriminació per raó de gènere. Un dels principals és el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), ubicat a Can Margarit, que aquest 2022 ja ha rebut més de 200 visites i des d’on s’ofereix informació, assessorament, primera atenció i acompanyament en relació als drets de les dones en tots els àmbits de la vida. 

Un dels serveis del SIAD és l’assistència psicològica, que enguany s’ha reforçat amb més hores d’atenció. Concretament, s’ha duplicat el servei i des del gener s’ha passat d’atendre les usuàries dos dies al mes, a  fer-ho cada divendres, de 9.00 a 14.00 hores. També, un dia al mes, a Can Margarit s’ofereix assessorament jurídic a les dones que necessiten informar-se o rebre suport.

Per acollir-se a qualsevol dels recursos del SIAD cal contactar amb Serveis Socials de Can Margarit, presencialment o per telèfon al 93 772 00 55, des d’on es fa una primera acollida dels casos, que es gestionen i es deriven a l’equip professional corresponent.

Activitats amb motiu del 25N a Castellbisbal

La Regidoria de Serveis a les Persones ha donat a conèixer les dades d’atenció del SIAD amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència de Gènere, que se celebra cada 25 de novembre. Per commemorar aquesta data, s’han programat prop d’una desena d’activitats al municipi, emmarcades en les Jornades Drets per a Tothom

L’acte central tindrà lloc aquesta tarda, amb un concert homenatge a Chavela Vargas, durant el qual es farà la lectura del manifest que han redactat, conjuntament, les principals institucions catalanes i associacions municipalistes per rebutjar la violència masclista. I diumenge serà el torn de la XII Cursa/Caminada solidària contra la violència de gènere, a la que ja s’han inscrit més de 200 persones.

Darrera actualització: 25.11.2022 | 12:12