En marxa la 4a edició dels Pressupostos Participatius Joves

Dimecres, 23 de febrer de 2022 a les 00:00

El jovent de 14 a 29 anys empadronat a Castellbisbal ja pot presentar les seves propostes per decidir a quines activitats o projectes es destinaran els 10.000 euros del pressupost municipal que s’han reservat per a la iniciativa.


La Regidoria de Joventut, en col·laboració amb la Regidoria de Participació, ha posat en marxa la quarta edició dels Pressupostos Participatius Joves. Com cada any, aquest procés participatiu s’adreça a tot el jovent de 14 a 29 anys que viu a Castellbisbal amb l’objectiu que decideixin a quines activitats o projectes es destinen els 10.000 euros del pressupost municipal que s’han reservat per a la iniciativa.

“El que volem és que els i les joves tinguin l’oportunitat de presentar i fer realitat les seves propostes i inquietuds”

destacada la regidora de Joventut, Susanna Solé, alhora que recorda que la única condició és que els projectes que es presentin als Pressupostos Participatius Joves estiguin relacionats amb el benestar (salut, esport, sexualitat, igualtat de gènere, consum i altres addiccions) o la cohesió social (cultura, temps de lleure i oci alternatiu) i que les propostes no superin els 1.500 euros.

Calendari de participació

El termini de recollida de propostes als Pressupostos Participatius Joves ja està obert. Hi ha temps fins al 6 de març per fer arribar les idees a través del portal web Participa 311. Per fer-ho, cal donar-se d’alta de la plataforma i emplenar el formulari de proposta. Precisament, per facilitar la tramitació i resoldre dubtes de com participar en la iniciativa, aquesta tarda, a les 17.00 hores, es farà una sessió pública a l’Espai Jove d’Els Costals de presentació de propostes als Pressupostos Participatius Joves

Un cop recollides i validades les propostes, s’iniciarà la fase de votacions, que tindrà lloc del 23 de març al 7 d’abril. Els projectes escollits s’hauran d’executar al llarg d’aquest any 2022 i seran els mateixos joves, amb el suport dels professionals de la Regidoria de Joventut, els encarregats de desenvolupar els projectes i activitats seleccionats. 

El projecte de Pressupostos Participatius Joves es fa des de l’any 2019. En aquests anys s’han presentat més d’una cinquantena de propostes i se n’han executat un total de 41.

Darrera actualització: 23.02.2022 | 13:09