Es reforcen les accions contra els comportaments sexistes durant la Festa Major

Dimecres, 17 d'agost de 2022 a les 12:00

Per tal de lluitar per unes festes lliures de violència sexista, l'Ajuntament ha impulsat diverses accions per prevenir les actituts sexistes així com per detectar-les i activar els protocols d'atenció en cas que fos necessari.

Enguany torna la Festa major amb més força, després de dos anys sense poder-la gaudir plenament a causa de la Covid-19 i això ha permès que es puguin recuperar les activitats més multitudinàries. A la vegada, però, l’Ajuntament continua atent per prevenir els comportaments masclistes i per aconseguir que, a Castellbisbal, la Festa major estigui lliure de qualsevol tipus d’actitud i violència masclista.

En aquest sentit, s’han impulsat diverses accions: es continua amb la instal·lació del Punt Lila; s’ha format el personal de les entitats que gestionarà a les barres de bar en els concerts i espectacles de nit; i s’ha creat una falca de veu en contra de les agressions sexistes.

Punt Lila
Coincidint amb els concerts i activitats nocturnes més multitudinàries s’habilitarà el Punt Lila: un espai que té com a objectiu prevenir, informar, sensibilitzar i garantir espais d’oci sense comportaments sexistes ni actituds masclistes. A més, ofereix servei d’acompanyament en cas de qualsevol assetjament, abús o agressió contra les dones o el col·lectiu LGTBIQ+.

El Punt Lila estarà a la vostra disposició al parc de l’Ermita el dimecres 17 i dijous 18 des de les 22.30 fins a les 4.30 hores. El divendres 19 d’agost variarà de lloc i hora de la seva obertura, hi serà a L’Envelat del parc Folch i Torres des de les 22.30 fins a les 5.30 hores.

Formació del personal de les barres del bar
Per gaudir una Festa Major lliure de violències sexuals i masclistes, s’ha fet formació específica sobre violència de gènere a les persones de les entitats que portaran les barres en els diferents actes de la Festa Major. D’aquesta manera, totes les persones que atendran a les barres comptaran amb tots els recursos i protocols d’actuació per donar suport a tota aquella persona que ho necessiti. També estaran preparats per detectar i frenar actituds i comportaments sexistes o abusius.

Amb aquesta iniciativa, es vol gaudir un servei d’atenció més ampli, diversificant i donant suport a l’organització i als voluntaris Punt Lila des de diferents localitzacions. Així mateix, es crearà una xarxa de seguretat per a tots en els diversos esdeveniments d’oci nocturn preparats.

Falques contra la violència masclista
Com a novetat, aquest any se transmetran falques informatives per fer prendre consciència sobre “tolerància zero” contra els comportaments masclistes durant la celebració de la Festa Major en el nostre municipi. El missatge radiofònic està previst difondre’l just abans de l’inici de les activitats nocturnes.

Divertim-nos en igualtat i fem que la Festa Major de l’Aigua i la Llum sigui un espai segur per a totes!

Darrera actualització: 17.08.2022 | 13:05