Es troben estances i elements desconeguts a Can Pedrerol

Dimarts, 18 de juliol de 2017 a les 10:18

Les obres de rehabilitació de la masia de Can Pedrerol de Dalt han posat al descobert alguns espais i elements arquitectònics que eren desconeguts.


Entre aquests, hi ha un espai de grans dimensions que té les parets enrajolades i un sostre de volta de maó molt espectacular que s'utilitzava com a dipòsit d'aigua de pluja.

També s'han localitzat alguns elements nous al voltant de l'antiga cuina de lamasia: en concret, un rebost i diversos armaris amb lleixes que havien estat tapiats.

La restauració de la façana posterior ha posat al descobert uns arcs de maó que s'han deixat a la vista i un canal de rec que recollia aigües subterrànies i que té la particularitat que les parets laterals estan construïdes amb gelosia de maons. 

Tots aquests nous elements s'afegeixen als que ja s'havien trobat fins ara com les pintures en parets, un túnel excavat a l'argila, el pati de la planta soterrània o el celler de voltes.

Terminis
Malgrat que les obres avancen a bon ritme, la necessitat d'incorporar totes aquestes troballes a la rehabilitació n'ha retardat la data de finalització que estava prevista per al passat mes de maig i que s'ha posposat fins a finals d'any

Darrera actualització: 21.03.2019 | 15:12