La Biblioteca inicia un programa per explicar als infants els objectius de desenvolupament sostenible

Dimarts, 12 d'abril de 2022 a les 10:00

Cada mes, es difondran un o dos objectius diferents a través de jocs, enigmes i lectures.


Aquest mes, la Biblioteca ha posat en marxa un programa d’activitats per explicar al públic infantil els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) aprovats per les Nacions Unides, el 2015. Es tracta d’una iniciativa que proposa jocs, enigmes i lectures perquè els infants coneguin quins són aquests objectius que han de guiar l’acció dels governs per construir un món més just, igualitari i sostenible.

Les activitats han començat amb la difusió dels objectius 1 i 2 que fan referència a l’extinció de la pobresa i l’eradicació de la fam, respectivament. A partir d’aquí, cada mes es renovaran els objectius i també les activitats proposades.

Es tracta d’una iniciativa que impulsen 17 biblioteques vallesanes (entre les quals hi ha la de Castellbisbal) i que s’allargarà fins al juny de 2023.

Com s’hi pot participar?
La participació en aquesta iniciativa s’ha plantejat com un recorregut que durarà diversos mesos i per representar aquest trajecte s’ha creat el Passaport ODS que es pot recollir a la Biblioteca. Es tracta d’un document que inclou informació dels objectius i dels diferents reptes de cada mes així com adhesius amb els quals es podrà fer un seguiment de les diferents tasques superades.

Per acompanyar la canalla en totes aquestes activitats, la il·lustradora Anna Clariana ha dissenyat un personatge, l’Odis, que, cada mes, modificarà el seu aspecte per adaptar-se als objectius que es treballin. Gràcies a l’Odis, de manera gràfica i senzilla, es podran identificar els 17 ODS.

A banda de les activitats proposades per treballar cada objectiu, també s’han previst accions permanents. Entre aquestes, hi ha exposicions de llibres de temàtica relacionada amb els ODS a totes les biblioteques participants i també s’ha editat una guia de lectura que inclou diverses obres d’interès. A més, s’ha creat un espai web específic al portal infantil Genius de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 08.04.2022 | 18:43