La festa de l'escuma tanca el Juliol Màgic

Dijous, 31 de juliol de 2014 a les 12:56

Com ja és tradicional, una festa popular oberta a la participació de tothom, ha servit com a cloenda del casal infantil Juliol Màgic.

La ja habitual Festa de l’escuma ha estat oberta a la participació de tots els nens i nenes que han estat inscrits al casal durant alguna de les setmanes així com a tots els que, tot i no haver-s’hi apuntat, han volgut gaudir d’aquesta activitat.

La festa de l’escuma ha tancat un Juliol Màgic que, un any més ha estat organitzat per la Regidoria d'Educació. El casal va començar el passat dia 25 de juny i s’ha celebrat a l’escola Mare de Déu de Montserrat. En total, han estat sis setmanes, durant les quals s'ha treballat per fomentar l’interès per la lectura.

 

Contes de tota mena

Durant tots aquests dies, el grup dels més petits, format per nens i nenes d’Educació Infantil, ha treballat els paisatges i personatges dels contes, amb l’objectiu que els infants s’endinsessin, a través de jocs, manualitats i tallers, en una biblioteca màgica. Allà, i durant sis setmanes, han conviscut amb els personatges de llibres com ara El peix Irisat, Jo mataré monstres per tu, De què fa gust la lluna? o La Bruixa Coloraina.

A partir de tots aquests contes i prenent-los com a excusa, els nens i nenes han treballat aspectes socials com la diversitat i la relació entre iguals, potenciant, sempre, el treball en equip.

Els grans, còmics
Pel que fa al grup dels grans, que el formen els nois i noies de Primària, el centre d’interès de les activitats del casal ha estat el còmic. D’aquesta manera, s’ha volgut potenciar la lectura i donar a conèixer el seu vesant més lúdic fent servir personatges tan divertits com poden ser Mortadel·lo i Filemó, Astèrix i Obèlix, Tintín o els superherois.

Entre les moltes activitats que s’han fet durant tots els dies del casal, destaquen un taller de bombolles de sabó i un de conta-contes, així com jocs d’aigua o sortides a la piscina municipal de l’Illa Esportiva.

Darrera actualització: 12.12.2019 | 17:14

Imatges

Festa escuma Juliol Màgic 2014