La gent gran de Castellbisbal ja disposa d’una guia de recursos

Dimecres, 8 de febrer de 2023

La guia s’ha repartit en format paper a tots els habitatges del municipi i també es pot trobar a diferents equipaments municipals. A més, es pot consultar en format digital al portal web de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Castellbisbal ha elaborat una Guia de recursos i serveis per a la gent gran, que posa a l’abast d’aquest segment de població tota la informació necessària sobre serveis socials, d’atenció domiciliària, activitats de lleure i ajuts econòmics i bonificacions, entre d’altres. L’objectiu és el d’aglutinar en un sol document tots els recursos que puguin contribuir a millorar el benestar de les persones grans del municipi per mitjà de l’acompanyament, la informació, l’atenció i el suport en els tràmits.

La Guia compta amb una explicació detallada dels recursos que es posen a disposició de la gent gran. Per exemple, s’informa del servei d’ajuda a domicili, el de teleassistència o el d’àpats a domicili. També es detalla l’oferta de serveis del Centre de dia El Serral i de l’Espai de la Plaça, un equipament obert a tota la població però dedicat especialment a les persones grans i al foment de la seva participació.

A més, s’hi relacionen totes les línies de suport i assessorament que s’ofereixen per sol·licitar o demanar la revisió del grau de dependència, per tramitar ajuts econòmics amb la Generalitat o altres administracions o per gestionar els bons socials de les diferents companyies subministradores de la llum, l’aigua o el gas. També, pel que fa a l’habitatge, s’informa del programa d’arranjaments de la llar que promou ajudes per millorar l’autonomia i la qualitat de vida als domicilis de les persones grans.

Un altre apartat destacat de la Guia és el dedicat al Carnet municipal de la Gent Gran que permet avantatges en diferents recursos, com ara la gratuïtat dels viatges al bus urbà o del servei de fisioteràpia de manteniment i podologia o, per exemple, l’accés gratuït a tallers d’entrenament de la memòria i de música o els descomptes als serveis de l’Illa Esportiva i als actes programats a l’auditori d’Els Costals que organitza l’Ajuntament.

La Guia de recursos i serveis per a la gent gran s’ha repartit en format paper a tots els habitatges del municipi i també es pot trobar a Can Margarit i a les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament i de Can Santeugini. A més, està disponible en format digital i es pot descarregar des del portal web de l’Ajuntament mitjançant l’adreça www.castellbisbal.cat/gentgran

Darrera actualització: 21.06.2023 | 17:07