La Policia Local deté un veí per saltar-se el confinament i ignorar les indicacions dels agents

Dijous, 30 d'abril de 2020 a les 13:15

Durant la darrera setmana hi ha hagut un repunt de persones identificades per la Policia Local i a qui s’ha obert acta per saltar-se les restriccions derivades de l’estat d’alarma


La Policia Local va detenir, dilluns a la matinada, un veí del municipi que havia trencat el confinament. La detenció es va produir després que els agents, en reiterades ocasions, li van demanar que tornés a casa  seva perquè estava incomplint els preceptes establerts en la declaració de l’estat d’alarma.

El veí presentava clars símptomes d’embriaguesa i es trobava al carrer cridant i trucant els timbres dels edificis amb les consegüents molèsties pel veïnat. És la primera persona que la Policia Local deté per saltar-se el confinament i per desobediència greu als agents. El detingut va ser traslladat a les dependències de Mossos d’Esquadra i l’endemà mateix va ser posat a disposició judicial.

Augmenten les actes policials per saltar-se el confinament
En els darrers set dies, s’ha doblat el nombre d’actes obertes per la Policia Local a persones que se salten el confinament, respecte els set dies anteriors. En total des del dijous 23 d’abril fins ahir dimecres 29 es van aixecar dotze actes, mentre que la setmana anterior, se n’havien obert sis.

L’increment d’infraccions s’atribueix al fet que la setmana anterior va ploure durant tres dies i això va evitar que molta gent sortís al carrer, però la Policia també hi veu un relaxament per part del veïnat i recorda que independentment de les condicions climàtiques es manté l’ordre de confinament i només es pot sortir de casa en els casos previstos per la normativa.

Avís del CECOR per al cap de setmana de l’1 de maig
Precisament respecte la necessitat de mantenir el confinament, aquesta setmana la Policia Local també ha rebut una instrucció del Centre de Coordinació del Ministeri de l’Interior (CECOR) perquè s’intensifiqui la vigilància per garantir que les persones no marxin dels municipis aprofitant que demà és festiu i aquest serà un cap de setmana llarg.

En concret, el CECOR demana que “s’estableixin els dispositius necessaris de control policial a l’entrada i sortida de les ciutats i altres poblacions, així com en les carreteres per evitar desplaçaments a segones residències o llocs d’oci allunyats del municipi habitual.

Darrera actualització: 30.04.2020 | 14:16