La programació de la Festa Major d’hivern s’adapta per ajustar-la a les mesures preventives per la COVID-19

Divendres, 15 de gener de 2021 a les 12:45

L’Ajuntament ha programat tot un seguit d’activitats teatrals, musicals i familiars en format presencial i reduït que substituiran la programació de la Festa Major. D’aquesta manera, es continua apostant per la cultura i el lleure, però sempre seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.


Com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, la Festa Major de Sant Vicenç no es podrà celebrar en el seu format tradicional. Davant de les recomanacions de les autoritats sanitàries, l’Ajuntament ha decidit substituir-la per tot un seguit d’activitats que començaran el 21 de gener i s’allargaran durant tot el mes de febrer.

En total, s’han programat una quinzena d’espectacles que es faran en un format presencial i amb aforament reduït. Majoritàriament, les activitats es celebraran a Els Costals, però també n’hi haurà en d’altres equipaments del municipi.

La celebració dels actes estarà supeditada a l’evolució de la pandèmia i a les indicacions de les autoritats en matèria de Salut. En aquest sentit, ja ha calgut suspendre la celebració de quatre de les activitats previstes: el concert de l’Escola de Música, el concert de sardanes, els tallers de l’Esplai i els tallers familiars.

Amb la celebració d’aquest petit festival cultural, l’Ajuntament vol fer palès que la suspensió de la Festa Major no implica que es renunciï a la cultura (com no s’hi ha renunciat durant el 2020). De fet, el consistori ha treballat els darrers mesos per reinventar la Festa Major, però vista l’evolució de la pandèmia, s’ha considerat convenient reformular-la i convertir-la en el format actual.

La decisió de no celebrar la Festa Major tal com s’ha fet tradicionalment s’ha adoptat seguint el principi de prudència per evitar aglomeracions, un gran nombre de desplaçaments i, en definitiva, amb la voluntat d’evitar possibles contagis.

Carnestoltes
En relació amb celebració del Carnestoltes, l’Ajuntament anuncia que no es podrà celebrar tal com hi estàvem avesats i no hi haurà ni rues ni concurs de comparses. Actualment, s’està estudiant la possibilitat de fer activitats simbòliques adequades a la situació actual.

Darrera actualització: 15.01.2021 | 11:25