La rotonda de la C-243c a Can Santeugini ja té projecte definitiu

Dimarts, 18 d'octubre de 2022 a les 00:00

La Generalitat també presenta davant la plataforma Dignifica la C-243c la maqueta del primer esborrany del camí de vianants que permetrà millorar la seguretat i accessibilitat a peu entre Can Santeugini i Costablanca.


Responsables del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat s’han reunit amb els ajuntaments i representants veïnals que formen part de la plataforma Dignifica la C-243c per fer seguiment de les accions per reduir la sinistralitat que està previst realitzar en aquesta carretera que uneix Martorell amb Terrassa, passant per Castellbisbal.

Durant la trobada, que va tenir lloc a principis d’octubre, la Generalitat va anunciar que ja ha rebut el projecte definitiu de la rotonda que es construirà a l’alçada de la urbanització de Can Santeugini, a la confluència dels carrers de Rasos de Peguera, Segre i Riutort. Les obres estan pressupostades en 896.460 euros i malgrat que la Generalitat encara no ha comunicat oficialment els terminis previstos per a la licitació i l’execució de les obres, quan aquestes es posin en marxa es preveu que tinguin una durada de 10 mesos, segons es va avançar a la reunió.

La Generalitat també va informar que a finals d’any està previst el lliurament del projecte definitiu del camí de vianants que es construirà al costat de la nova rotonda de Can Santeugini, del qual ja es disposa d’un primer esborrany. En aquest cas s’ha previst un pressupost de més de 550.000 euros i un termini d’execució de les obres de cinc mesos.

“Amb aquests nous elements viaris els conductors es veuran obligats a reduir la velocitat i a controlar millor els avançaments perillosos”

assenyala el regidor de Patrimoni Urbà, Joaquim Sardà, que també valora positivament el fet que el nou camí de vianants que es construirà al costat de la nova rotonda

“millorarà la seguretat i la comunicació a peu entre Can Santeugini i Costablanca”.

Reduir la sinistralitat d’aquest vial, altament transitat, és la principal reivindicació de la plataforma Dignifica la C-243c que reuneix associacions veïnals dels municipis per on passa la carretera així com els respectius ajuntaments i la Generalitat, que és la responsable del manteniment de la via. En el cas de Castellbisbal, la representació en aquest ens va a càrrec de les associacions de Can Santeugini i Costablanca i del consistori.

Darrera actualització: 18.10.2022 | 13:17