La setmana vinent comença la reforma de diversos carrers del nucli urbà

Divendres, 19 de maig de 2023 a les 00:00

Les obres, que es faran per fases, s’allargaran fins la primavera de l’any vinent i suposaran la remodelació dels carrers del Sol, Can Rabella, Sant Antoni, Sant Joan i un tram dels carrers de l’Onze de Setembre i de Pi i Margall.

 

Dilluns de la setmana vinent, dia 22 de maig, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) començarà les obres de reforma de diversos carrers del nucli urbà. En concret, es remodelaran els carrers del Sol, Can Rabella, Sant Antoni, Sant Joan i un tram dels carrer de l’Onze de Setembre i de Pi i Margall.

Els treballs, que es faran per fases, tenen una durada aproximada d’un any. Dilluns es començarà a actuar sobre els carrers del Sol, Can Rabella i Onze de Setembre i a finals d’agost, passada la Festa Major, es preveu iniciar les obres al carrer de Pi i Margall. Finalment, a l’octubre, està programat començar la reforma dels carrers de Sant Antoni i Sant Joan.

Durant el desenvolupament de les obres hi haurà restriccions d’accés i de mobilitat en tots aquests carrers del nucli urbà i al seu entorn. Per informar sobre aquestes afectacions i les zones alternatives d’aparcament temporal que s’habilitaran, el passat 10 de maig es va fer una reunió amb el veïnat dels carrers del Sol, Can Rabella, Onze de Setembre, Sant Antoni i Sant Joan. Properament, abans d’iniciar la segona fase de les obres, es convocarà al veïnat del carrer de Pi i Margall.

La reforma consistirà en una transformació similar a la que ja s’ha dut a terme a carrers com l’Orient, Sant Marc o Miquel Blanch, entre d’altres. L’asfalt i les voreres actuals donaran pas a un nou paviment a un sol nivell, amb la renovació de les instal·lacions i el clavegueram, amb més espais prioritaris per als vianants.

La inversió prevista de les obres és de 2.518.093 euros. Un 67 % del cost (1.682.922 euros) va a càrrec de l’Ajuntament i el 33 % restant (835.171 euros) el finança l’AMB.

Darrera actualització: 19.05.2023 | 11:46