L’Ajuntament acosta els serveis municipals a la gent gran

Dijous, 27 de febrer de 2020 a les 00:00

Serveis Socials contacta amb més d’un centenar de persones majors de 80 anys per conèixer les seves necessitats i informar-les sobre els recursos municipals i comunitaris disponibles


Al desembre passat l’Ajuntament va posar en marxa una campanya de visites a domicili a gent gran major de 80 anys empadronada al municipi. Durant aquests primers dos mesos, s’ha contactat amb unes 120 persones i una cinquantena han rebut la visita, a casa seva, d’una treballadora social que els ha fet una entrevista personal i els ha explicat quins són els serveis i recursos municipals que els poden ser d’utilitat.

A través d’aquest contacte, ja sigui presencial o telefònic, s’ha pogut constatar que la totalitat de les persones grans entrevistades fins ara són autònomes, gaudeixen d’una bona salut i compten amb una xarxa de suport familiar propera. No s’han detectat, per tant, casos de negligència o risc d’aïllament, així com tampoc cap cas de vulnerabilitat, dependència o desinformació absoluta.

Ampliació del servei

Amb la voluntat de continuar detectant possibles casos de necessitats, l’Ajuntament ha començat a fer seguiment també a les persones grans empadronades al municipi que es queden soles després de perdre a la parella.

“Contactem amb elles i ens interessem pel seu estat i per saber si requereixen atenció social”,

destaca la regidora de Serveis a les Persones, Melania Solís, que reconeix que,

“gràcies a aquesta campanya de visites podem conèixer de primera mà la realitat del col·lectiu, el què ens permetrà fer una millor planificació de les polítiques municipals adreçades a la gent gran”.

La prevenció és, també, un dels objectius prioritaris de les visites. “Per això”, diu Solís,

“durant les entrevistes es facilita a les persones grans el contacte de Can Margarit, de manera que si en un moment donat tenen la necessitat d’un suport municipal, sàpiguen on i com adreçar-se”.

Darrera actualització: 27.02.2020 | 11:57