L’Ajuntament adapta el format de les activitats previstes per als propers mesos per celebrar-les amb seguretat

Dimecres, 21 d'octubre de 2020 a les 13:50

L’objectiu és mantenir les activitats adaptant-les als requeriments de prevenció per la COVID-19, però algunes hauran de ser suspeses i altres se celebraran en formats diferents als habituals.


Des de fa unes setmanes, l’Ajuntament treballa per adaptar les activitats previstes a Castellbisbal per als propers mesos, de manera que es puguin celebrar complint totes les mesures de prevenció necessàries per evitar el contagi de la COVID-19. De moment, s’estudien els actes que hi ha fins al Carnestoltes i s’incideix especialment en totes les activitats nadalenques relacionades amb els infants.

En aquesta tasca, l’Ajuntament segueix un criteri de prudència, prioritza la prevenció i respecta tots els consells de les autoritats sanitàries. És per això que ja preveu que moltes de les activitats que es faran tindran un format molt diferent del d’anys enrere i que aquells actes que no es puguin celebrar complint les mesures de seguretat es suspendran.

Resum d’activitats previstes i modificacions
La primera de les activitats tradicionals a la qual s’ha de donar resposta és la Castanyada. Els concerts de nit queden suspesos, però s’oferirà una sessió de cinema de terror i també s’està valorant programar un conte en anglès. L’espectacle que es feia per a les escoles i els tallers a la Plaça s’han suspès.

Al novembre, no es podrà fer la cursa-caminada contra la violència de gènere que reunia centenars de persones. Tot i això, el consistori busca fórmules per mantenir les activitats de sensibilització i de recaptació de diners (per a entitats que ajuden les dones que han estat víctimes de violència masclista).

La programació nadalenca quedarà alterada si bé s’intentarà mantenir les activitats adreçades als infants. En aquest sentit, s’està organitzant l’arribada dels Reis de l’Orient que s’ha de poder celebrar tot i que serà quasi impossible poder fer una cavalcada. A hores d’ara, es busquen fórmules perquè tots els nens i nenes del poble puguin lliurar la carta als Reis i perquè puguin veure’ls. També es prepara una oferta d’activitats per a les famílies, però el parc de Nadal tampoc es podrà realitzar en el format habitual. La festa de Cap d’Any queda suspesa, però s’intentarà organitzar alguna activitat alternativa sobretot pensada pel jovent.

Ja al mes de gener, la Festa Major d’Hivern es celebrarà en espais controlats i segurs i la festa del Carnestoltes està en plena valoració perquè, a més, si no hi ha canvis, coincidirà amb la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya, el 14 de febrer.

Totes aquestes previsions estaran sotmeses a l’evolució de la pandèmia i a les recomanacions que, en cada moment, facin les autoritats sanitàries.

Darrera actualització: 21.10.2020 | 13:00