L’Ajuntament ajorna els terminis de pagament de l’IBI i ofereix la possibilitat de pagar els impostos en mensualitats i sense interessos

Dijous, 28 de maig de 2020 a les 11:00

La ciutadania, els comerços i les empreses locals poden demanar que se’ls fraccioni el pagament dels impostos durant un any. A més, els qui tinguin dificultats econòmiques derivades de la Covid-19 poden sol·licitar plans de pagament personalitzats.


L’Ajuntament ha ajornat el pagament dels impostos i taxes municipals amb l’objectiu de no carregar les economies familiars amb més despeses mentre duri l’estat d’alarma. Aquest canvi ha comportat que la data final de pagament en període voluntari de l’impost de béns immobles (IBI) hagi estat ajornada fins a l’1 de setembre.

Per a les persones que tenen domiciliat i fraccionat l’IBI, el cobrament de la primera quota s’ha posposat a l’1 de juliol, però els contribuents que no puguin fer front a aquest primer pagament podran retornar el rebut sense que això els generi cap recàrrec. En aquest cas, tindran temps per pagar la primera fracció de l’impost fins a l’1 de setembre (en període voluntari) i la resta de fraccions es cobraran segons el calendari establert: els dies 1 de setembre, 2 de novembre i 1 de desembre.

Ajornament i plans personalitzats de pagament
També per facilitar el pagament dels impostos municipals, tant els veïns i veïnes com el sector comercial i l’empresariat poden demanar a l’Ajuntament que se’ls fraccioni el pagament dels impostos en quotes mensuals durant un any i sense interessos.

A més, els qui acreditin dificultats econòmiques sobrevingudes per la crisi sanitària de la Covid-19 podran demanar que se’ls faci un pla de pagament personalitzat (també sense interessos) per fer front a totes les obligacions tributàries que tingui amb el municipi.

Totes aquestes mesures estan incloses en el Pla de contingència social i econòmic que es va aprovar en el Ple municipal extraordinari de l’11 de maig.

Per a més informació del calendari fiscal

Darrera actualització: 28.05.2020 | 13:50