L’Ajuntament amplia a tot el curs el servei d’infermera escolar

Dilluns, 18 de gener de 2021 a les 00:00

El servei es mantindrà fins al proper mes de juliol per poder atendre també les necessitats dels casals d’estiu del Juliol Màgic i el Diversport


Tenint en compte la bona acollida de la prova pilot d’infermera escolar que es va posar en marxa a l’octubre, l’Ajuntament ha decidit destinar una nova partida de 18.000 euros per ampliar el servei durant tot el curs escolar. D’aquesta manera, tots els centres educatius públics del municipi continuaran disposant, fins al juliol, d’una infermera escolar que també donarà servei als casals d’estiu del Juliol Màgic i el Diversport.

La iniciativa, pionera a Catalunya, garanteix que al llarg de tot aquest curs escolar, molt marcat per la COVID-19, l’alumnat del municipi comptarà amb una infermera iterant de 9.00 a 15.00 hores.

A més de ser un referent per vetllar i promocionar hàbits saludables dins de l’àmbit educatiu, la figura de la infermera escolar s’encarrega de fer cures i atenció immediata d’emergències com contusions o ferides, fer el control i seguiment de malalties cròniques de l’alumnat i administrar fàrmacs receptats pel metge. També fa una important tasca de prevenció i detecció precoç de problemes de salut en edat escolar i participa activament en la formació i assessorament en matèria sanitària de tota la comunitat educativa, alhora que fa de nexe d’unió entre el centre educatiu i el CAP, en matèria de salut.

Balanç d’actuacions

Durant el primer trimestre del curs, la infermera escolar ha fet més de 80 actuacions amb l’alumnat amb patologies cròniques, ha realitzat més de 35 assistències a accidents i ha atès més de 30 consultes de salut. També ha fet tallers a les aules sobre temes com ara l’aparell digestiu, el cos humà o la menstruació i ha fet sessions de formació entre el professorat sobre com reconèixer situacions de parada cardiopulmonar i com actuar en cas d’alguna situació d’emergència. A més, ha donat suport a l’equip de pediatria del CAP a l’hora de fer les proves PCR i de fer la vacunació escolar.

Darrera actualització: 18.01.2021 | 11:53