L’Ajuntament amplia el nombre de meses i col·legis electorals per evitar aglomeracions el dia de les eleccions

Dijous, 21 de gener de 2021 a les 13:20

Tot i que la data de les properes eleccions al Parlament de Catalunya encara no és definitiva, l’Ajuntament ja ha preparat la logística per si s’han de celebrar el 14 de febrer.


Castellbisbal comptarà amb més col·legis i més meses electorals en les properes eleccions per tal que els comicis puguin celebrar-se amb les màximes garanties de seguretat. En concret, es doblarà el nombre de col·legis electorals (que passarà de dos a quatre) i s’incorporaran dues noves meses (passant de les 15 que hi havia fins ara, a 17). L’objectiu de l’increment dels punts de votació és evitar les aglomeracions i, d’aquesta manera, garantir que es puguin respectar al màxim totes les mesures de seguretat i prevenció per la COVID-19.

L’augment del nombre de meses electorals ha comportat haver d’escollir més persones per integrar-les. El sorteig per triar els presidents i vocals de les meses es va fer ahir al matí en un ple municipal extraordinari i les persones que van sortir escollides rebran la corresponent notificació de l’Ajuntament, properament. Entre titulars i suplents es convocaran 153 veïns i veïnes del poble, 18 persones més que en els darrers comicis.

Agents de seguretat sanitària
Per tal de garantir el compliment de les mesures de prevenció, també s’ha previst que cada col·legi electoral compti amb una persona responsable de seguretat sanitària que vetllarà perquè es respectin totes les mesures preventives com són els aforaments dels espais o l’ús de mascaretes i gel hidroalcohòlic. A més, els responsables de seguretat s’encarregaran de garantir que es mantinguin les distàncies de seguretat, especialment a les cues.

INFORMACIONS PRÀCTIQUES

A quin col·legi hauré de votar?
A Castellbisbal, hi haurà 4 col·legis electorals: tres, al nucli urbà i el quart, a Can Santeugini. Els del nucli estaran situats al pavelló de l’escola Montserrat, a la sala d’exposicions d’Els Costals i al pavelló cobert de l’Illa Esportiva.

  • Pavelló escola Montserrat: meses electorals de la secció 1 i 4
  • Sala d’exposicions d’Els Costals: veïnat de Can Costa i Can Campanyà (secció 5)
  • Pavelló de l’Illa Esportiva: meses electorals de la secció 2 i 3
  • Centre cívic de Can Santeugini: veïnat del sector nord-oest de Castellbisbal (secció 6)

Quines meses s’han ampliat?
Les 17 meses electorals que hi haurà a Castellbisbal es distribuiran de manera similar a com s’ha fet fins ara, però s’incorporarà una mesa addicional a la secció 3 i una altra a la secció 6 . En tots dos casos, es tracta de seccions electorals que inclouen molts electors i el fet d’incorporar-hi una mesa més ha de permetre més fluïdesa en les votacions i menys cues i aglomeracions.

Darrera actualització: 22.01.2021 | 20:51