L’Ajuntament amplia la cobertura del servei de teleassistència

Dijous, 16 d'abril de 2020 a les 00:00

Amb l’objectiu de fer seguiment de l’estat de salut del col·lectiu de gent gran del municipi, Policia Local i Protecció Civil han començat a fer visites a domicili a les persones majors de 65 anys que viuen soles i que Serveis Socials no ha pogut localitzar telefònicament


L’Ajuntament s’ha adherit al nou dispositiu del servei de teleassistència que ha posat en marxa la Diputació de Barcelona durant l’estat d’alarma sanitària provocada pel coronavirus per poder atendre aquells casos que, donada la situació de confinament actual, es trobin en situació de vulnerabilitat, aïllament o en situació de risc i que puguin necessitar aquest suport.

El nou servei s’adreça a persones grans del municipi que estan soles o que, malgrat tenir una xarxa familiar propera, necessiten un acompanyament durant aquest dies d’excepcionalitat. Per accedir no serà necessari instal·lar cap aparell ni dispositiu al domicili, només caldrà trucar a una línia gratuïta 900 mitjançant el telèfon fixe o mòbil. 

Les persones que puguin necessitar aquest suport, han de sol·licitar el servei especial trucant a Serveis Socials de Can Margarit (93 772 00 55). De moment, l’Ajuntament ha derivat a una desena de persones a aquest servei especial de teleassistència que a més de fer el seguiment de l’estat de salut i atendre possibles emergències, ofereix assessorament i acompanyament emocional.

Trucades i visites a domicili a la gent gran

Amb l’objectiu de fer seguiment del seu estat de salut i atendre les necessitats que puguin tenir aquests dies d’excepcionalitat, des de Serveis Socials també s’ha iniciat una nova ronda de trucades a prop de 300 persones grans del municipi que viuen soles.

A més, a partir d’avui, Policia Local i voluntaris de Protecció Civil, han començat a fer visites a domicili a gent gran que segons les dades del padró municipal viuen soles però que des de Serveis Socials ha estat impossible localitzar telefònicament. Durant la visita, a més de comprovar que estan bé, se’ls explicaran tots els serveis que tenen a disposició.

Darrera actualització: 16.04.2020 | 14:11