L’Ajuntament concedeix 77.400 euros en ajuts als comerços i serveis de proximitat afectats per la declaració de l’estat d’alarma del mes de març

Dilluns, 22 de febrer de 2021 a les 11:15

73 establiments comercials, de serveis i de restauració han obtingut aquests ajuts que han estat de 1.200 o 600 euros en funció de cada cas.


L’Ajuntament ha concedit 77.400 euros en el marc de la convocatòria d’ajuts al comerç, restauració i persones treballadores autònomes amb centre de treball obert al poble que han patit les conseqüències de l’estat d’alarma per la COVID-19. En total, 73 establiments s’han beneficiat d’aquestes subvencions que tenen l’objectiu d’ajudar els negocis a finançar les despeses que van haver de sufragar durant la declaració de l’estat d’alarma, ja fos perquè van haver de tancar o perquè van patir un important descens de la facturació.

Les subvencions han estat de 1.200 euros en els casos en què els establiments van haver de cessar la seva activitat i de 600 euros per als qui van tenir ingressos iguals o inferiors al 50 % respecte al mateix període del 2019. La convocatòria dels ajuts es va fer al mes de juny i, posteriorment, se’n van modificar les bases per poder donar cabuda a un nombre més gran d’establiments. Gràcies a aquesta modificació, 19 negocis més han pogut rebre l’ajut econòmic.

Aquesta línia de subvencions és una de les iniciatives incloses en el Pla de contingència social i econòmic de l’Ajuntament que es va aprovar en el ple de l’11 de maig de 2020 i que preveu mesures per ajudar la ciutadania i el teixit econòmic del poble.

Les dades
Dels 154 establiments comercials i de serveis de Castellbisbal, 111 eren susceptibles de rebre aquests ajuts econòmics, ja que estaven exclosos de la convocatòria les entitats bancàries i les asseguradores així com els negocis amb més de deu treballadors o una facturació anual superior als 600.000 euros, entre d’altres.

Dels 111 establiments que podien demanar l’ajut, 83 van fer la sol·licitud; una xifra que representa el 75 %. D’aquestes 83 peticions, 10 van ser desestimades i, finalment, s’han atorgat 73 ajuts que han representat un total de 77.400 euros. Majoritàriament, les subvencions s’han concedit a establiments del sector dels serveis (37 ajuts) i de la restauració (21 ajuts), però també s’han donat 13 subvencions a comerços i 2 més a tallers.

Pel que fa a les quantitat concedides, 56 ajuts han estat de 1.200 euros (per als establiments que van haver de tancar) i 17 més han estat de 600 euros (per a aquelles empreses que malgrat tenir obert van patir una reducció d’ingressos del 50 % o superior).

L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, ha explicat que “aquestes aportacions econòmiques directes que fem al comerç local són fruit del compromís de l’Ajuntament per ajudar els comerciants davant dels efectes que aquesta pandèmia ha provocat a tot el país” i ha afirmat que “Els perjudicis han estat importants per a tota la ciutadania i intentem mitigar aquests efectes amb ajudes al comerç, però també a totes les famílies que ho necessiten”.

De la seva banda, la regidora de Comerç, Gemma Margarit, ha explicat que s’està treballant en un pla de reactivació del comerç local i ha volgut posar en valor “la capacitat d’adaptació dels comerciants del poble”. Així mateix, ha fet un reconeixement al teixit comercial, de restauració i de serveis perquè “han estat capaços de crear espais segurs amb responsabilitat, compromís i generositat” i els ha agraït “la seva resposta solidària i valenta que ha comportat, en molts casos, sacrificis i costos personals”.

Suport en la tramitació
Per tal de facilitar l’accés als ajuts, el departament de Comerç de l’Ajuntament ha fet un important esforç per arribar a tots els comerços i serveis que hi tenien dret i per explicar-los com sol·licitar-los i resoldre dubtes i incidències. D’aquesta manera, s’han fet 55 visites presencials i més de 550 trucades d’assessorament.

Darrera actualització: 22.02.2021 | 13:04