L’Ajuntament contractarà una empresa que revisarà el padró de l’IBI amb l’objectiu d’analitzar si és possible reduir el tribut metropolità

Divendres, 13 de desembre de 2019 a les 15:22

El consistori vol comprovar si hi ha altres fórmules per revisar les variacions experimentades pel padró de l’IBI, des del 2005 fins a l'actualitat, i si podrien comportar una reducció de l’import dels rebuts, tal com han manifestat altres municipis.


L’Ajuntament contractarà una empresa externa perquè faci una revisió del padró de l’IBI del nostre municipi i valori si seria possible reduir els imports que els veïns i veïnes del poble han de pagar en concepte de tribut metropolità.

En concret, es tracta d’analitzar com ha evolucionat el padró de l’IBI des del 2005 i fins a l’actualitat i valorar si es podrien aplicar fórmules alternatives a la proposada per l’AMB per calcular-ne les variacions durant aquest període. Tot això, com a pas previ per comprovar si seria possible establir una nova base de càlcul del tribut metropolità que pogués permetre una rebaixa dels imports a pagar per la ciutadania. Aquesta línia de treball ha estat defensada per d’altres municipis de l’AMB i l’Ajuntament de Castellbisbal vol comprovar-ne la viabilitat.

La revisió del padró de l’IBI de Castellbisbal es farà a principis de l’any vinent i, un cop coneguts els resultats, el nou padró haurà de ser aprovat per l’AMB i no seria efectiu fins al pagament del tribut metropolità del 2020.

Trobades informatives amb l’AMB a Castellbisbal
Davant del malestar expressat pels veïns pel cobrament del tribut metropolità, i després de les queixes expressades també per molts ajuntaments en aquest mateix sentit, l’AMB ha decidit emprendre una campanya per informar tant del tribut metropolità com de les funcions que desenvolupa aquest òrgan supramunicipal.

A Castellbisbal, aquesta campanya arribarà al mes de gener, amb dues reunions que es faran es faran al nucli urbà i al centre cívic de Can Santeugini. En breu, se n’anunciaran les dates i horaris concrets.

Darrera actualització: 13.12.2019 | 15:46