L’Ajuntament edita un joc de memory feminista per commemorar el Dia Internacional de la Dona

Dijous, 4 de març de 2021

Coincidint amb la celebració del 8 de març, Castellbisbal organitza les Jornades per la Igualtat amb tot un seguit d’actes que comencen aquesta setmana i s’allargaran fins al proper dia 27


Per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l’Àrea d’Igualtat ha editat un joc de memory feminista que, amb el títol Dones lliures, reivindica un canvi d’òptica que propiciï un món més just que corregeixi el sexisme. “Les cartes del joc reflecteixen històries quotidianes i reals a través de les quals volem conscienciar i incidir en aquest canvi de model cap a una societat més equitativa”, explica la regidora de Serveis a les Persones, Melani Solís, que destaca que amb l’edició d’aquest joc familiar es vol “entrar a les llars i convidar el veïnat a activar una mirada crítica i reflexionar sobre les desigualtats de gènere”.

El memory feminista ha estat il·lustrat per Aïda Galceran, una artista jove i independent de la població veïna de Molins de Rei, i no està a la venda. Per aconseguir-lo s’han de superar alguns reptes durant les Jornades per la Igualtat, que enguany es celebren del 7 al 27 de març. Per exemple, es pot obtenir el joc participant en les activitats de les jornades, adquirint abonaments de l’Illa Esportiva, visitant el Museu de la Pagesia o les exposicions d’Els Costals, fent préstec de llibres o pel·lícules de temàtica feminista a la Biblioteca o comprant al petit i mitjà comerç del municipi. També, fent donacions al Banc d’aliments municipal, participant en les activitats del Jo Reparo 2021 o portant piles usades, oli fet servir o taps de plàstic al Punt Verd. En aquest cas, cal destacar que tots els taps que es recullin es donaran a l’associació Gueopic creada per ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultat comunicativa.

Jornades per la Igualtat 2021

Els actes de les Jornades per la Igualtat d’enguany començaran aquest diumenge amb la representació de l’obra de teatre La Plaça del Diamant i, com és habitual, la tarda del 8 de març es farà la lectura del Manifest del 8M, que enguany s’acompanyarà de l’estrena de la pel·lícula Retrato de una mujer en llamas.

En el marc de les Jornades per la Igualtat 2021, que s’allargaran fins al 27 de març, també s’han programat tallers de sexualitat femenina, concerts, debats teatralitzats i cinema.

Darrera actualització: 4.03.2021 | 12:10