L’Ajuntament es vol reunir amb ADIF per conèixer les afectacions que les obres del corredor mediterrani tindran en el servei de Rodalies

Dimarts, 14 d'agost de 2018 a les 14:17

Està previst que, a principis de l’any que ve, comencin les obres del corredor mediterrani en el tram Castellbisbal-Martorell que, segons s’ha sabut, comportaran la reducció, a la meitat, del servei de la R4

L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, vol reunir-se amb l’empresa que gestiona les infraestructures ferroviàries, ADIF, després que aquesta setmana, s’ha anunciat que a principis de l’any vinent, s’iniciaran les obres del corredor mediterrani en el tram comprès entre Castellbisbal i Martorell i que això comportarà una reducció, a la meitat, del servei de la línia de Rodalies R4.

El fet que es tracti d’una línia molt utilitzada pels veïns del poble ha fet que l’Ajuntament ja hagi començat els tràmits per demanar una reunió amb ADIF per conèixer, de primera mà, quines seran les obres a realitzar i per concretar quines afectacions comportaran per als usuaris de les línies de Rodalies.

En aquest sentit, l’alcalde, Joan Playà, lamenta que,

“un cop més, als ajuntaments no se’ns hagi informat directament”

i considera que

“tenim dret a rebre informació de primera mà en una qüestió que afectarà de forma molt important i molt negativa els nostres veïns”.

Playà ha explicat que

la voluntat de l’Ajuntament és conèixer quins seran els efectes sobre el servei ferroviari per poder preveure quina resposta es pot donar als ciutadans i poder planificar i dur a terme aquelles accions que, dins de les competències municipals, permetin minimitzar les afectacions per als veïns.

Les obres
La construcció del corredor mediterrani és un projecte llargament esperat pel país. Pel que fa al tram entre Castellbisbal i Martorell, les obres inclouen, entre d’altres, incorporar una via més a l’estació de Castellbisbal (que passarà a tenir-ne sis) i recuperar el túnel de la Mina que està en desús des dels anys 80. A més, es preveu que la línia ferroviària connecti directament amb el polígon de Sant Vicenç per millorar el servei que es presta a algunes de les empreses instal·lades al nostre municipi. Es preveu que les obres estiguin finalitzades el 2020.

Darrera actualització: 29.08.2019 | 08:39