L’Ajuntament garanteix la connectivitat de l’alumnat durant el confinament

Dimarts, 19 de maig de 2020 a les 00:00

El consistori, en coordinació amb els centres educatius, també distribueix dispositius informàtics i material escolar per garantir la igualtat d’oportunitats en l’aprenentatge.

La Regidoria d’Educació, en coordinació amb els centres de primària i secundària del municipi, ha fet arribar dispositius informàtics i material escolar a una seixantena d’alumnes amb la voluntat que puguin seguir el darrer trimestre del curs, que es fa telemàticament.    
 
Amb aquest enviament, que s’ha fet seguint les directrius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, s’ha volgut eliminar la bretxa digital entre els infants i facilitar les mateixes oportunitats a totes les famílies. Per això, l’Ajuntament també ha habilitat la connectivitat a sis alumnes, que no podien seguir les classes des de casa seva. 
 

Atenció a les famílies vulnerables

Després de la declaració de l’Estat d’alarma, que va suposar el tancament de les escoles, les direccions dels centres educatius del municipi van fer una enquesta per conèixer la situació dels seus alumnes i famílies i determinar, així, l’alumnat a qui calia fer arribar la connectivitat. La iniciativa ha estat adreçada, per tant, especialment a les famílies més vulnerables, que no podien assegurar una continuïtat en les tasques d'aprenentatge per manca de dispositius electrònics o bé pel fet de no disposar de connectivitat a Internet. 
 
La Regidoria d’Educació ha fet arribar els dispositius informàtics i el material escolar directament a les llars gràcies a un servei de missatgeria que va fer una primera fase del  lliurament de forma voluntària. 


Coordinació permanent 

L’Ajuntament, des de l’inici del confinament, mante una coordinació constant amb els centres educatius del municipi amb l’objectiu de conèixer les seves necessitats, donar-los suport i resoldre inquietuds. Aquest seguiment es fa, en tot moment, seguint les directrius i recomanacions del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i de les autoritats sanitàries. 

Darrera actualització: 20.05.2020 | 13:09