L’Ajuntament i el Síndic de Greuges signen un conveni per incrementar les garanties i els drets dels ciutadans

Dimecres, 18 d'octubre de 2017 a les 00:00

El Síndic ha felicitat l’alcalde per establir aquesta línia de col·laboració i ha dit que “significa una millora de la democràcia i del respecte dels drets de la gent”

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, han signat un conveni que té per objectiu augmentar la col·laboració entre les dues institucions i, d’aquesta manera, incrementar les garanties i els drets dels ciutadans. La signatura s’ha fet avui, a les 10.00, a l’Ajuntament.

Entre les accions que preveu aquest conveni, en destaca el fet que l’equip itinerant del Servei d’Atenció a les Persones del Síndic de Greuges farà dues visites al municipi cada any, de manera que tots els veïns puguin adreçar-s’hi i  plantejar-hi tots els dubtes que tinguin. Fins ara, aquestes visites s’han fet de forma més esporàdica i, durant aquest mandat, només se n’ha pogut fer una, al 2015.

El Síndic ha felicitat l’alcalde per establir aquesta col·laboració i Joan Playà ha subratllat el bon seguiment que la Sindicatura fa de totes les queixes que els adrecen els ciutadans. A més, tots dos han coincidit en la importància de donar resposta a les peticions dels veïns en els terminis establerts com a forma de garantir la defensa dels seus interessos.

Detalls del conveni
A més de les dues visites anuals, el conveni estableix que el Síndic de Greuges trametrà, a l’Ajuntament, un informe anual que inclourà totes les queixes relacionades amb el nostre municipi. A més, es farà arribar un detall estadístic de les consultes que, tot i no haver-se formalitzat com a queixes, hagin estat plantejades per persones i entitats del poble.

De la seva part, l’Ajuntament es compromet a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades.

Signatura en el llibre d’honor
Aquesta ha estat la primera vegada que Rafael Ribó ha visitat Castellbisbal i és per aquest motiu que també s’ha reunit amb regidors del consistori.

A més, Ribó ha signat en el llibre d’honor de l’Ajuntament on hi ha escrit

“Us felicito pel que fem avui, la signatura de conveni de col·laboració. Això significa la millora de la democràcia i del respecte dels drets de la gent de Castellbisbal. Compteu amb tota la nostra voluntat de treballar junts com a servidors públics que sou i som”.

Darrera actualització: 16.02.2018 | 13:16