L’Ajuntament manifesta el seu desacord amb la prova pilot de reducció horària dels ambulatoris

Dimarts, 25 de setembre de 2018 a les 00:00

El Ple aprova una moció en contra d’aquesta mesura a proposta de la Plataforma No al Tancament d’Urgències al CAP de Castellbisbal


Tots els grups municipals, per unanimitat, han aprovat una moció per manifestar el desacord de l’Ajuntament amb la prova pilot sobre la reducció horària als centres d’atenció primària que ha anunciat recentment la Conselleria de Salut de la Generalitat amb la finalitat de facilitar la conciliació laboral i familiar dels treballadors sanitaris. La proposta consistiria a concentrar l’horari del personal mèdic i d’infermeria de 8.00 a 17.00 hores, i a partir d’aquesta hora, fins a les 20.00, atendre només urgències.

La moció, que es va presentar al Ple municipal celebrat ahir al vespre, expressa la preocupació del consistori perquè la mesura “pugui esdevenir una forma encoberta de reducció de personal i del temps de consulta, traduint-se en una nova retallada que afectaria el sistema públic sanitari”. En aquest sentit, el text també recorda a la Conselleria de Salut que des de l’Ajuntament es continuarà exigint “la restauració del servei d’atenció continuada al CAP Dr. Joan Planas, les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana, així com que es recuperin tots els recursos professionals i econòmics que l’atenció primària ha perdut des del 2011”. 

La presentació de la moció respon a la petició de la Plataforma No al Tancament d’Urgències al CAP de Castellbisbal que en el Ple del passat 30 de juliol va sol·licitar a l’Ajuntament un posicionament públic sobre la prova pilot. “La proposta es va començar a treballar immediatament amb els membres de la Plataforma i amb tots els grups polítics, de manera que, a la següent sessió plenària, hem pogut presentar la moció”, assenyala l’alcalde, Joan Playà, alhora que posa en valor el paper que té el teixit associatiu per proposar i assolir acords d’acció municipal.

Altres acords del Ple

Durant el Ple d’ahir també es va aprovar una moció d’ERC per commemorar el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017, amb els vots a favor d’AC, ERC i PDeCAT i el posicionament en contra del PSC i C’s.

A més, es van aprovar, per unanimitat de tots els grups municipals, modificacions pressupostàries que permetran destinar 38.000 euros a la substitució d’un vehicle de la Brigada Municipal i garantir, amb 17.360 euros, la continuïtat dels treballs de catalogació de les peces del Museu de la Pagesia. També es destinaran uns 48.000 euros de suplements de crèdit per complir amb els Pressuposts Generals de l’Estat i fer front a l’increment de l’1,5% de les retribucions del personal municipal per aquest 2018.

 

Darrera actualització: 25.09.2018 | 13:53