L’Ajuntament manté l’atenció psicològica a les dones i a la infància víctimes de violència de gènere

Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 10:00

El servei psicològic d’atenció a les dones i infants víctimes de violència de gènere es manté totalment actiu a Castellbisbal. Es presten els serveis tal com fins ara i es garanteix l’atenció de possibles nous casos.


L’Ajuntament manté actius els serveis destinats a l’atenció de les dones en situació de violència de gènere i als seus fills i filles. Això significa que tant el servei d’atenció psicològica a les dones i a la infància com el servei d’assessorament jurídic funcionen al 100 %.

Tanmateix, i atesa la impossibilitat de prestar els serveis de manera presencial, la comunicació i les sessions de teràpia amb les persones usuàries es fan de manera telemàtica i gràcies a les noves tecnologies es pot mantenir l’atenció de tots els casos que s’estaven portant fins ara i es garanteix que aquestes persones continuïn ben ateses malgrat el confinament.

Serveis per a possible nous casos
Els serveis municipals d’atenció a les víctimes de violència de gènere funcionen també al 100 % per atendre qualsevol possible nou cas que es pugui produir i el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (amb qui Castellbisbal té conveni) manté el seu servei durant les 24 hores del dia i tots els dies de l’any per fer front a qualsevol situació nova.

De fet, des de l’inici del confinament, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat ja es va mostrar preocupada pel fet que les dones que són víctimes de violència de gènere hagin de conviure ara, 24 hores al dia amb els seus agressors.

És per això que, des del primer moment, ja es va fer una crida a la ciutadania perquè en cas de tenir sospites sobre casos de violència contra les dones, les comuniqués al més aviat possible, ja fos a través dels serveis municipals, la Policia Local, el 112 o el telèfon d’atenció a les víctimes de violència de gènere 900 900 120.

Serveis i telèfons de contacte

Per comunicar un possible cas de violència de gènere, teniu diverses opcions.

Telèfon contra la violència masclista (gratuït i confidencial)

Telèfons d’emergència

  • 112
  • Policia Local (24 h/365dies): 93 772 11 88

A Castellbisbal, també podeu trucar a Can Margarit (dilluns a divendres, de 8.00 a 15.00 h), 93 772 00 55

Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) - Terrassa

Darrera actualització: 03.04.2020 | 10:17